Režisér X-Menů Bryan Singer byl obviněn ze zneužití 17letého chlapce

Režisér X-Menů Bryan Singer byl obviněn ze zneužití 17letého chlapce
Peter Dinklage a Bryan Singer, X-Men: Budoucí minulost
Bryan Singer si nepochybně měsíc před premiérou Budoucí minulosti představoval jinak. Teď má na krku pořádný problém - byla na něj Michaelem F. Eganem III podána žaloba za násilné podávání drog, napadení a znásilnění. Když se Michael v roce 1999 přistěhoval do Los Anegel (bylo mu 17 let) s vidinou herecké kariéry, účastnil se párty na Havaji, kde se prý setkal se Singerem. Režisér dle žaloby využil svého postavení a bohatství ("budeš dělat, co chci, nebo si v Hollywoodu neškrtneš") k tomu, aby tehdy nezletilého Egana nutil k užívání drog a alkoholu k. A tím to nekončí. Singer podle obžaloby například vnutil žalujícímu kokain, poté ho shodil do bazénu, držel mu hlavu pod vodou a nutil ho (stále pod vodou) k orálnímu sexu.
Bryan Singer
Bryan Singer
Právník Singera samozřejmě všechna obvinění popírá a stojí za nevinnou svého klienta. Smutné je, že nakonec bude víceméně jedno, jak případ dopadne. Singer vždy ponese, i v případě očištění, cejch toho, kdo "čelil obvinění ze zneužití nezletilého" a je otázkou, do jaké míry se incident promítne do startu nových X-Menů v Americe a do jeho budoucích projektů (což se týká i X-Menů, neboť by měl režírovat i další díl s podtitulem Apokalypse). Mel Gibson by mohl vyprávět, jak je těžké natáčet filmy, když se s vámi společnost přestane bavit a půlka Hollywoodu dělá, že vás nevidí.
Singer aktuálně komunikuje s médii jen skrze právníka a dokonce zrušil svou účast na letošním WondeConu, kde měl Budoucí minulost prezentovat. Načasování žaloby je každopádně podezřele "výhodné" (pokud se chce Egan zviditelnit, lepší čas si vybrat nemohl), na druhou stranu je o Singerovi známo, že rád pořádá divoké večírky. O vývoji Vás budeme informovat.