Scenáristé odpovídají na otázku, proč není v Captain America 2 postava Hawkeye

Scenáristé odpovídají na otázku, proč není v Captain America 2 postava Hawkeye
Jeremy Renner jako Hawkeye. | Marvel Studios
Pokud jste si lámali hlavu touto otázkou, můžete přestat a snad Vás odpověď scenáristů snímku Christopera Markuse a Stephena McFeelye uspokojí.
Jejich práce byla velmi obtížná, neboť museli do velmi krátké doby a zásadních dějových zvratů zasadit velký počet nových osob. Poprvé se diváci potkávají s Falconem, Agentkou 13, Alexandrem Piercem a dalšími. Hned na začátku bylo proto rozhodnuto, že Hawkeye v Captain America 2 nebude.
proc-neni-v-kapitanovi-amerika-postava-hawkeye-my-to-vime-1
"Chtěli jsme v něm Falcona a Black Widow," uvedl McFeely. "Představujeme Winter Soldiera, větší prostor má i Fury, takže jsme zjistili, že by měl Hawkeye mizerný prostor."
"Kdybychom ho chtěli použít, rádi bychom ho použili pořádně," dodal na vysvětlenou Markus. "Takto to nestálo za to."
Přednost proto dostala soudržnost samotného scénáře, což je jistě dobře. Přesto ale filmaři zvažovali možnost, že by se ve filmu o Clintovi alespoň objevila nějaká zmínka. I to se ale nakonec do finální podoby střihu nevešlo.
proc-neni-v-kapitanovi-amerika-postava-hawkeye-my-to-vime
"Hráli jsme si s tím a ve scénáři byla dokonce i malá linka vysvětlující, že Hawkeye je pryč a dělá něco jiného," řekl McFeely.
Co tedy Hawkeye dělal a kde? To se možná dozvíme v Avengers 2. Tam o jeho přítomnosti, s ohledem na první fotky z natáčení, nemůže být pochyb.