Nesázejte se se Stevenem Spielbergem, můžete na to doplatit stejně jako George Lucas!

Nesázejte se se Stevenem Spielbergem, můžete na to doplatit stejně jako George Lucas!
Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje | 1977/1997 20th Century Fox
Ještě během natáčení Nové naděje totiž sám mladý a ustrašený George Lucas věřil, že drží v rukách jeden velký propadák. Jeho strach a obavy ho nakonec dovedly k tomu, že uzavřel nejhorší sázku svého života, která pak po desetiletí plnila kapsy Stevenu Spielbergovi. Ptáte se co se stalo?
David Prowse
Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje | 1977/1997 20th Century Fox
Steven Spielberg ve stejné době točil Blízká setkání třetího druhu, George ho během natáčení přijel navštívit a strávil u něj několik dní. Během nich nabyl přesvědčení, že jeho snímek bude v kině méně úspěšný než ten Stevenův. Na základě této domněnky vznikla neobvyklá sázka: Pokud Blízká setkání vydělají více peněz, než Války, dá Spielberg 2,5% ze zisku Lucasovi. Pokud budou úspěšnější Star Wars, zaplatí 2,5% Lucas Spielbergovi.
nesazejte-se-se-stevenem-spielbergem-muzete-na-to-doplatit-stejne-jako-george-lucas
| Lucasfilm Ltd.
Blízká setkání nakonec vydělala "jen" 340 milionů (tedy desetinásobek svého rozpočtu), zatímco Star Wars si přišly na ohromných 800 milionů dolarů. Ačkoli by se mohli oba režiséři ze sázky vyvléci, Lucas svůj slib splnil a zaplatil, tedy přesněji řečeno platí stále. Yahoo dokonce odhaduje, že ho do dnešního dne tato neuvážená sázka vyšla na 40 milionů dolarů...
ZDE si můžete poslechnout, jak o sázce hovoří sám Steven Spielberg:
Výnosné přátelství, že? :-)