Tržby v českých kinech: Diváci chtěli nejčastěji vědět, jak sbalit holku

Tržby v českých kinech: Diváci chtěli nejčastěji vědět, jak sbalit holku
Kristína Svarinská a Matouš Ruml. | Dawson Productions
Režisér a scenárista Karel Janák se vrací na scénu. Po netradičních rytířích si vzpomněl na mladé, kteří usilují o lásku. A natočil 10 pravidel jak sbalit holku. O premiérovém víkendu na film přišlo téměř 30 tisíc diváků. A pokladny byly rázem o 4 miliony korun bohatší. Kde jsou ty časy, kdy na Janákovi Snowboarďáky (2004) přišlo přes půl milionu lidí...
Zvonilka a piráti
Zvonilka a piráti.
Druhé místo patří další čtvrteční novince, animovanému filmu Zvonilka a piráti. Křehká víla se vydala o snímek dříve do kin a sklidila nejen úspěch u dětí, ale též poměrně kladné ohlasy od recenzentů.  V případě nejnovějších pirátů ale Zvonilce uvadla křidélka a nastal kvalitativní sestup. Diváci si to ale nemysleli. Do pokladen přinesli 2.5 milionu korun. Do kina na nejnovější dobrodružství víly Zvonilky přišlo přes 18 tisíc lidí. Levná DVD nebo jiné distribuční kanály by filmu možná zajistila vyšší příjmy z prodeje... Ale kdo ví.
Emily Browning, Kit Harington
Přežijí milenci?
Až na třetím místě skončila nejhojněji uváděná (85 kin) čtvrteční novinka, výpravná, romantická 3D podívaná Pompeje 3D. Katastrofa, chrlení Vesuvu, se odvíjí až v druhém plánu, příběhu dominuje láska a pomsta. Na film se přišlo o víkendu podívat necelých 12 tisíc diváků. V pokladnách nechali 1.7 milionu korun. Tak tady se čekalo mnohem, mnohem víc.
Sullivan Stapleton
300: Vzestup říše? Spíš úpadek.
Pompeje byly vymazány z historické mapy světa, snímek 300: Vzestup říše (2014) zaznamenává ještě razantnější úpadek (o 60%). Film spadl z prvního až na čtvrté místo žebříčku tuzemských tržeb. První Třístovka znamenala průlom, formální i technologický posun. Vzestup říše nepřebírá štafetu v nejlepší formě. Snímek o víkendu shlédlo 9.515 diváků. Do pokladen přinesli 1.5 milionu korun.
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Tak schválně, kdo z těch dvou je pan Peabody?
Pětici nejúspěšnějších uzavírá animované Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014). Geniální pes, zrzavý klub a pořádná dávka dobrodružství a odkazů na vše možné i nemožné. Téměř 1.5 milionu korun na tržbách a 11 tisíc diváků. Milion korun na tržbách diváci přiřkli ještě (nebo už jenom?) akčnímu snímku Need for Speed (2014), který se inspiroval ve slavné počítačové hře.
Babovřesky 2
Babovřesky 2 (2014) skončily osmé s tržbami 788 tisíc korun. Za necelých pět týdnů od premiéry snímek shlédlo přes 200 tisíc diváků, tržby lehce překročily 28 milionů korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.