Hiphopový Bůh se zjeví v pražském Bio Oku již 3. dubna

Hiphopový Bůh se zjeví v pražském Bio Oku již 3. dubna
Návštěvníci mohou zakusit audiovizuální silent disco párty, nejvybranější polské pochutiny a speciální nápojové menu. Úvodní slovo bude mít host večera Vladimir 518. "Myslíme si, že kultura našich sousedů je zajímavá v mnoha směrech a chceme pražskému publiku ukázat, že Polsko není jen zemí katolíků a levných potravin," říká Jana Tomášová ze spolku Popular o. s., který akci organizuje.
Jsi Bůh
| MFF Karlovy Vary
Bardzo fajný večer uvede v pražské premiéře polský film Jesteś Bogiem (Jsi Bůh), který vypráví příběh legendární polské hiphopové skupiny Paktofonika. Snímek zachycuje atmosféru konce devadesátých let na polské hiphopové scéně a přibližuje osudy členů kapely - Magika, Fokuse a Rahima, pro které je hiphop smyslem života.

Trailer k filmu Jsi Bůh:

Film režiséra Leszka Dawida získal ocenění na Festivalu polských filmů v Gdyni a polskou filmovou cenu Złota kaczka za nejlepší film roku 2012. V České republice byl uveden loni na MFF Karlovy Vary 2013.
Po skončení filmu bude následov
hiphopovy-buh-se-zjevi-v-prazskem-bio-oko-jiz-3-dubna
at hudební silent disco párty se sluchátky. Polský set připraví DJ Fatte, který patří mezi nejvíce produktivní beatmakery v Čechách a na Slovensku. O vizuální doprovod se postará VJ Giusseppe (KinoCirkus.cz). Hostem večera je český rapper, výtvarník a producent Vladimir 518, který celou akci zahájí úvodním slovem o českém a polském hiphopu. Během večera budou moci návštěvníci také ochutnat vybrané polské delikatesy a na baru bude připraveno speciální polské nápojové menu.
Vstupenky jsou k dostání na pokladně kin Bio Oko, Kino Světozor a Kino Aero nebo elektronicky zde.