12. týden-kinopremiéry: Pompeje, Zvonilka, piráti a Karel Janák ve stínu Febiofestu?

12. týden-kinopremiéry: Pompeje, Zvonilka, piráti a Karel Janák ve stínu Febiofestu?
Přežijí milenci?
Filmaři znovu přepisují dějiny. Na tenhle snímek by neměli chodit učitelé, profesoři a fandové do historie. Do kin míří Pompeje 3D (2014) v režii autora nekonečné zombie série Resident Evil, Paula W.S. Andersona.
Emily Browning, Kit Harington
Přežijí milenci?
V ambiciózní novince jde tak trochu o rekonstrukci zániku mýty opředeného města. Ale to divadlo kolem... Samozřejmě, i v tomhle příběhu je středobodem dění osudová láska, respektive souboj dobra a zla. Vesuv se probudí až po 60 minutách a zastupuje spíš akční charakter filmu, než jakýkoli pokus o rekonstrukci smrtícího působení přírodního živlu.

Trailer k filmu Pompeje 3D:

Pompeje 3D jsou o poznání zdařilejším a mnohem méně vtipným filmem než nedávno uvedený Herkules (2013). Slavné město v názvu ale slouží hlavně jako marketingový tahák. Zafunguje to? Recenze filmu si přečtěte zde.
Kristina Svarinská
10 pravidel jak sbalit holku - páté místo žebříčku tržeb. | Dawson Productions
Režisér Karel Janák se vrací. V komedii 10 pravidel jak sbalit holku (2014) učí Miroslav Donutil syna Matouše Rumla svádět ženy. Ano, když se na Rumla podíváte a srovnáte ho s přítelem (Jakub Prachař) dívky, o níž usiluje (Kristina Svarinská), zdá se to být mission: impossible.

Trailer k filmu 10 pravidel jak sbalit holku:

To je ale nejmenší slabinou Janákova nového filmu. Tou naopak největší je fakt, že příběhu schází spád, drive. Naopak velmi sympatičtí jsou mladí herci v titulních rolích. Recenze snímku si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 58%.
Zvonilka a piráti
No a na závěr představujeme nový animák s vílou Zvonilkou. A piráty. Text distributora: Ze světa Petra Pana přichází do našich kin snímek Zvonilka a piráti, velkolepé dobrodružství o Zarině, chytré a ambiciozní víle, která je ohromena neuvěřitelnými možnostmi modrého kouzelného prášku. Když se kvůli svým odvážným nápadům dostane do potíží, uteče ze země víl a spojí své síly s piráty, kteří z ní udělají kapitánku své lodi. Zvonilka se společně se svými přáteli musí vydat na dobrodružnou pouť, aby Zarinu našli a společně pak zkřížili meče s bandou pirátů pod vedením plavčíka Jamese, ze kterého se má záhy stát legendární Kapitán Hook.

Trailer k filmu Zvonilka a piráti:

Další film pro děti, který si hraje na velký biják. Přitom recykluje témata, animace neoplývá bůhví jakou kvalitou a snímek je uváděn jen v některých zemích - včetně té naší.Za ty peníze návštěva kina nestojí. Recenze si přečtěte zde.
Přehled všech premiér najdete ZDE.