US tržby: Pan Peabody hravě předhonil Need for Speed a novinku Tylera Perryho

US tržby: Pan Peabody hravě předhonil Need for Speed a novinku Tylera Perryho
The Single Moms Club je první skutečný propadák Tylera Perryho.
Startovné na třetím místě za 17 milionů dolarů proto není pro Need for Speed žádný trapas. Filmu zkrátka ne všechno hraje do karet a první víkend mohl dopadnout i podstatně hůře. Ve zbytku světa navíc vládla větší zvědavost, takže má Need for Speed na celosvětovém kontě již 63 milionů, přičemž rozpočet byl jen o 3 miliony vyšší. Přestože tak na domácí scéně půjde o malou prskavku (vydělá tak 50 milionů), celosvětově má reálnou šanci ukrojit si z koláče nějakých 150, možná i 200 míčů. A můžete se vsadit, že to studiu Dreamworks k natočení dvojky bude bohatě stačit.
us-trzby-pan-peabody-hrave-predhonil-need-for-speed-a-novinku-tylera-perryho
The Single Moms Club je první skutečný propadák Tylera Perryho.
Na prvním a druhém místě došlo k rošádě – na vrchol se posunul animovaný pan Peabody, na druhé místo museli pokorně ustoupit bojující Řekové v Třístovce. Vzestup říše sice od minule zaznamenal propad o nemalých 57%, celosvětově již ale diváci utratili téměř čtvrt miliardy. Trojka je jistá. Na čtyřce vzdoruje teroristům Liam Neeson v úspěšném thrilleru NON-STOP a až pátá skončila novinka Tylera Perryho The Single Moms Club.
Dramedy o svobodných maminách bude mít v Perryho kariéře důležitou pozici - vzala mu auru úspěšného autora. Perry je černošský režisér, který točí černošské komedie pro černošské publikum. Dlouhou dobu to fungovalo. Perry umí točit poměrně levně a vždycky dokázal ze svých filmů o prvním víkendu vytřískat 30 milionů. V poslední době zaznamenal mírný pokles, pořád to ale znamenalo třeba 20 mega za první tři dny promítání. Snímek The Single Moms Club vydělalo osmičku. Že by se publikum konečně přesytilo laciných žánrových hříček tohoto „amerického Zdeňka Trošky“?
us-trzby-pan-peabody-hrave-predhonil-need-for-speed-a-novinku-tylera-perryho-1
Veronica Mars dokazuje, že někdy fanoušci stačí. Nebýt jich, snímek by ani nevznikl.
V TOP10 se dále udály dvě zajímavé věci. Na osmé místo se probojoval Grandhotel Budapešť, jemuž stačilo pouhých 66 kin k vydělání 3.6 milionů! Jen pro srovnání – Perryho maminy měly kin 1896. Na chvostu žebříčku skončila s dvěma miliony s 291 kiny filmová verze seriálu Veronica Mars. Klíčové na tomhle projektu je, že byl financován KickStarterem, kde filmaři od fanoušků vybrali 6 milionů a za ně natočili film, jenž se v kinech zaplatí. A ještě prý není vůbec špatný! Že by se budoucnost filmu skutečně ukrývala v komunitním financování? Ve světě her to již docela obstojně funguje.
Desítku dále doplňují animované hity LEGO® příběh a Ledové království a náboženská dojička Son of God. Kompletní US žebříček najdete ZDE.