Kam zavedou Colina Firtha Koleje osudu? SOUTĚŽTE o knižní předlohu k novému filmu.

Kam zavedou Colina Firtha Koleje osudu? SOUTĚŽTE o knižní předlohu k novému filmu.
Oficiální text distributora: Britský důstojním Eric Lomax (Colin Firth) padl během 2. světové války do japonského zajetí, kde zažil nejen nepředstavitelnou dřinu a hladovění při stavbě železnice, ale také děsivé mučení. Film Koleje osudu sleduje jeho osud za války i mnoho let poté. Potkává ženu, o níž ani nesnil, vezme si jí a s pomocí jejího citu se s tehdejšími zážitky snaží vyrovnat. S podporou své ženy P
kam-zavedou-colina-firtha-koleje-osudu-soutezte-o-knizni-predlohu-k-novemu-filmu
atti (Nicole Kidman) a nejlepšího přítele Finlayho se vydává do Thajska po st opách svého utrpení. Na místě zjistí, že jeho tehdejší trýznitel, důstojník Takaši N agase, stále žije. Touha po pomstě ho žene do Japonska, aby svou noční můru konfrontoval a za jakoukoliv cenu se jí navždy zbavil.
Colin Firth ve snímku představuje noční můru všech lidí, kteří zakusili válečné šílenství či jiný otřes způsobený brutálním zacházením, přežili jej a museli se vypořádat s následky a pocity, které jen ztěží mohli popsat svým bližním. Připravili jsme si pro vás soutěž o 5 knih Koleje osudu od Erica Lomaxe. Dílo se stalo impulsem k natočení filmu.

Trailer k filmu Koleje osudu:

A nyní již k soutěžní otázce:
Herec Colin Firth je držitelem Oscara. Za jaký film?
Své odpovědi zasílejte na soutez@kinobox.cz do pondělí 17.3.2014 do 22:00.