Please stand by aneb Tak trochu jiná debata o Vlku z Wall Street.

Please stand by aneb Tak trochu jiná debata o Vlku z Wall Street.
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Vlk z Wall Street sice pojednává o skutečném vzestupu a pádu makléře Jordana Belforta (napsal o tom knihu), ale ve filmové verzi klasika Martina Scorseseho je vše podáno až groteskně halucinačním způsobem, tedy na způsob roadmovie Strach a hnus v Las Vegas (1998). Snímek Vlk z Wall Street může obecenstvo rozdělit na dva tábory: na ty, kteří se u sledování skvěle bavili, a na ty, co odsoudí tvůrce pro znevažování problémů, k nimž na světových finančních trzích docházelo a dochází.
Jonah Hill, Leonardo DiCaprio
V tuzemských kinech zatím Vlka shlédlo za necelých osm týdnů od premiéry přes 280 tisíc diváků, tržby se vyšplhaly ke 40 milionům korun. Recenzenti film vynesli div ne do nebes, když jej v průměru ohodnotili 90%! Scorsese natočil v požehnaném věku snímek, u jehož zrodu musela být vážně sranda.

Ukázka z filmu Vlk z Wall Street:

Vlk z Wall Street
Karikovat nablýskanou fasádu a samotný americký sen se nevyplácí? Těšit se můžeme na debatu, která probíhá v pražském prostoru Era svět. Snad nám o snímku a podivném světě finančních spekulantů, psychopatů bez zábran a morálky sdělí diskutující víc než to, co jsme se dozvěděli z recenzí či vlastní návštěvy kina.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Kdo se nad Vlkem a jeho poživačností zamýšlí? Například psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová, biolog a filosof Stanislav Komárek, finanční analytik Aleš Michl nebo psychiatr Tomář Rektor. Diskusi vede ekonom Tomáš Sedláček.
please-stand-by-aneb-tak-trochu-jina-debata-o-vlku-z-wall-street-dnes-vecer-online-1
Obsluha kavárny, která bude přítomným servírovat občerstvení, už připravila "koláčky"...
Debatu můžete sledovat zde.