Tihle herci "vyfásli" místo hlavního hrdiny roli padoucha

Tihle herci "vyfásli" místo hlavního hrdiny roli padoucha
Iron Man 2 (2010) | BontonFilm
Jenže ani on na začátku o tuto roli nestál a paradoxně se ucházel právě o roli Thora. Tomovi se to poměrně vyplatilo, ovšem dalším hercům, kteří dopadli stejně a získali nakonec roli na druhé straně barikády, už třeba tolik ne. Pojďme se na těch deset "nešťastlivců" podívat.
Tom Hiddleston - Thor
Jak jsme již uvedli, Tom se původně ucházel o roli Thora, kterou nakonec mezi všemi zájemci vyhrál Christ Hemsworth, a porazil v konkurzu nejen Toma, ale i vlastního bratra Liama. V rámci příprav bylo s Tomem natočeno i zkušební video, ale ani tak to neklaplo. "Nejdříve nám Tom do role Thora seděl. Trénoval. Odvedl skvělou práci, ale nebyl to Thor," uvedl na adresu zkoušek producent Craig Kyle. "Byl to prostě Loki." A díky bohu, že?
Bez Lokiho by nebyli Thor, Thor: Temný svět a ani Avengers tím, čím jsou.
Thor
Thor | BontonFilm
Christopher Mintz-Plasse - Kick-Ass
Když Christopher obdržel scénář ke snímku Kick-Ass, byl nadšený. "Ještě jsem žádnou akci nedělal," uvedl tehdy pro Examiner. "Nevypadám jako akční hrdina, takže to pro mě byla pocta, že jsem dostal scénář. Pak jsem si ale uvědomil, že budu hrát dítě, které nemá žádné schopnosti a že ani prát se vlastně neumí."
I tak se ale konkurzu na roli Davea Lizewskiho přihlásil. Podle všeho se ale moc nevyvedl a Chris odešel s rolí padoucha jménem Red Mist. Vybírání pravého herce na roli hrdiny u tohoto snímku nešlo moc dobře a natáčení se díky tomu zpozdilo o půl roku. Roli nakonec získal Aaron Taylor-Johnson.
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha
Sam Rockwell - Iron Man 2
Sam Rockwell si mohl místo postavy Justina Hammera zahrát samotného Iron Mana. Režisérovi Jonu Favreauovi trvalo přesvědčit všechny kolem, že Robert Downey Jr. je tou správnou volbou na roli Tonyho Starka. V případě neúspěchu musel mít v rukávu i jiné možnosti. Sam byl jednou z nich.
"Byl jedním z herců, které jsem pro Tonyho Starka měl v hledáčku," uvedl Favreau. "Mohl do jeho postavy vložit skvělé věci. Sam je velmi charismatický a na seznamu zvažovaných herců měl místo, které by asi řadu lidí překvapilo. To se ale podařilo i Robertovi, který překvapil až moc. To on je teď Stark a ta role je jeho. Sam by přišel s jinými zajímavými prvky."
Sam Rockwell
| Paramount Network
Alexander Skarsgård - Pravá krev
Ano i tento sympatický herec se původně v seriálu ucházel o roli klaďase Billa Comptona, kterého nakonec ztvárnil Stephen Moyer, zatímco Alexovi připadla role přes 1000 let starého vikingského upíra Erica Northmana.
"Na jinou postavu konkurz nevypsali," uvedl vše na pravou míru Skarsgård. "Měli byste se zeptat tvůrce seriálu Alana Balla, co se mnou zamýšlel. Eric se objevil později, v pilotním dílu nebyl. Ale konkurz byl právě na pilotní díl. Myslím si, že si chtěl Alan jen prohlédnout herce a všechny nechal číst postavu Billa. Ale já ho hrát nemohl, nejsem pro něj ten pravý."
To nakonec potvrdil i sám Ball: "Alex se na Billa nehodil, ale pamatuji, že byl ohromný a krásný, takže jakmile přišlo na Erica, věděl jsem, kam šáhnout."
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha-3
Cillian Murphy - Batman začíná
Postava Jonathana Cranea, kterou Cilian nakonec ztvárnil, je jediným padouchem, který se objevuje v celé Nolanově trilogii o Batmanovi. Než se Cilian ujal Cranea, usiloval o samotného Batmana. Christopher Nolan se v rámci příprav na natáčení nejdříve sešel s Christianem Balem. Zároveň se ale setkal s každým mladým hercem ve městě a Christian si mezitím odskočil natočit jiný film. Zkoušky probíhaly v kostýmu Vala Kilmera z Batmana navždy a protipólem jim na zkouškách byla Amy Adams (viz zde).
"Testy dělal i Cilian Murphy," uvedl Nolan. "Ale nebyl tak dobrý jako Christian. Jeho výstup byl ale natolik úžasný, že připoutal ohromnou pozornost. Šel jsem proto do studia s tím, že ho chci jako Cranea."
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha-4
Rachel McAdams - Protivný sprostý holky
V této středoškolské komedii zářila Rachel McAdams v roli Reginy Georgeové, která úspěšně zatápí pod kotlem ústřední hrdince Cady. Původně se ale právě o roli Cady ucházela Rachel, zatímco Lindsey Lohan šlo naopak o roli Reginy. Po úspěchu snímku Mezi námi děvčaty ale filmaři plány přehodnotili a role ženám prohodili s tím, že Lindsey si komedií Mezi námi děvčaty získala fanoušky, kteří by ji jako padoucha nepřijali.
Zajímavostí navíc je, že Rachel bylo v té době 25 let, na roli naivky byla příliš stará. Pomstychtivou mrchu ale zvládla bravurně.
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha-2
James Franco - Spider-Man
Ano, i James se ucházel o roli Petera Parkera a uvedl na adresu zkoušek toto: "Byla to fakt velká zkouška. Museli na to mít tisíce dolarů. Měli jeřáby a vše potřebné a nechali mě čekat asi 6 týdnů. Pak roli Petera získal Toby a myslím si, že právem. Myslím si, že odvedl lepší práci a že je pro tu roli perfektní. Pak se ale ukázalo, že i tak mě Sam Raimi ve filmu chce, a dal mi roli Harryho. Pro jeho part nikoho jiného neoslovil, jen mi zavolal a dal mi ji."
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha-5
Lee Pace - Strážci Galaxie
Lee byl součástí poměrně dlouhého seznamu herců, kteří se ucházeli o roli Petera Quilla alias Star Lorda v marvelovce Strážci Galaxie. Filmaři si nakonec ze všech jmen vybrali Chrise Pratta. Paceův seznam rozličných rolí ho ale dovedl k tomu, že si ho filmaři zvolili jako hlavního padoucha, kterého sám Pace označuje jako skutečné monstrum a totálního psychopata.
pekna-sbirka-hercu-kteri-misto-hlavniho-hrdiny-vyfasli-roli-padoucha-1
Heath Ledger - Temný rytíř
Heath získal za postavu Jokera posmrtně Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Jeho Joker je skutečně nezapomenutelný. Ale i on se původně ucházel o roli Batmana. Konkurzu se zúčastnil, ale roli odmítl s tím, že o ztvárnění superhrdiny nestojí. Po premiéře Batman začíná ale svůj názor změnil a aktivně se snažil získat roli Jokera. Smlouvu dokonce podepsal několik měsíců předtím, než byl hotový scénář."Vysvětlil jsem mu, co chci s Batmanem udělat," uvedl Nolan. "A myslím si, že cítil, že se mi to povedlo."
Heath Ledger
Temný rytíř | Warner Bros.
Inu cesta k filmovým rolím není nikdy tak snadná, jak to může nakonec vypadat. Ovšem někteří ze zmíněných herců si mohou gratulovat, že jim nakonec připadla úplně jiná úloha. Řada z nich totiž předvedla skutečně kvalitný výkon. Ne jenom pomocí klaďase se získává nehynoucí sláva.
Poznáte kdo je na fotce? Perfektní maskérské výkony!