US tržby: Liam Neeson zlomil vaz Legu i Ježíšovi, Ledové království má miliardu

US tržby: Liam Neeson zlomil vaz Legu i Ježíšovi, Ledové království má miliardu
O víkendu startovaly divácky dvě atraktivní novinky - akčňák Liama Neesona NON-STOP a Son of God, což je (jak ji název napovídá) další filmovo-biblická dojička peněz s Ježíšem v hlavní roli. V Americe hodně věří, proto bylo otázkou, kdo si o víkendu urve větší kus koláče. Nakonec vyhrál končetiny lámající Neeson s 28 miliony dolarů. To znamená, že je Neeson v současnosti jediná akční hvězda, jejíž žánrovky lížou automaticky otvíráky okolo třiceti milionů. Výsledek je to o to pěknější, že film stál umírněných 50 milionů a tu samou cifru má již celosvětově. Co myslíte, dojde na dvojku?
Diogo Morgado
Seznamte se s jednou z nejstarších celebrit světa: Ježíšem!
Son of God otevřel za 25 milionů, v diváckých ohlasech nicméně líže podstatně horší známky, než Neesonův boj s teroristy na palubě letadla. Je tedy pravděpodobné, že vypadne z TOP10 mnohem dříve. Vítěz minulých víkendů LEGO® příběh se musel poprvé spokojit s až třetím místem. Film má již nicméně dávno vyděláno. Ze zbytku TOPky je třeba zmínit Památkáře na pátém místě, kteří vydělávají o něco lépe, než by člověk podle matných recenzí tipoval (již mají 100 milionů celosvětově) a špatně si nevede ani Robocop, který to v rámci světových tržeb má již krůček ke dvěma stovkám.
RoboCop
Nový RoboCop si dokázal najít své diváky.
To hlavní se ale o víkendu povedlo animáku Ledové království. V TOP10 už je neskutečných 15 týdnů (tentokrát na osmém místě) a konečně se Disneyho poslednímu dítku povedlo zdolat magickou miliardu. Gratulujeme!
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.