Christopher Lloyd chtěl do budoucnosti cestovat upravenou ledničkou

Christopher Lloyd chtěl do budoucnosti cestovat upravenou ledničkou
Rocky IV | MGM
Důvody jsou různé. Nikdy jste po tom nepátrali, nebo to filmaři nijak zvlášť nevytrubovali. Přesto si myslím, že několik zajímavostí, které jsme pro vás sesbírali, vás jistě minimálně pobaví. Některé z nich jsou docela perly. :-)
Věděli jste třeba, že roli Forresta Gumpa odmítlo hned několik herců včetně Billa Murraye, Chevyho Chase a Johna Travolty?
Forrest Gump
Forrest Gump | 1994 Paramount Pictures
Nejhorším zážitkem pro posádku Titanicu (tedy tu filmovou) nebylo samotné potopení lodi, ale poslední natáčecí den. Někdo totiž dal do rybí polévky drogu fencyklidin, která byla prvotně vyvinuta jako veterinární anestetikum. 80 lidí muselo být odvezeno do nemocnice, někteří i se silnými halucinacemi.
filmove-zajimavosti-ktere-jste-o-svych-oblibenych-filmech-mozna-ani-nevedeli-2
Při obsazování hlasů Lvího krále chtělo studio Disney Tommyho Chonga, aby namluvil hyenu Schenzi. Nakonec však tuto postavičku namluvila Whoopi Goldberg, protože Chonga nedokázal nikdo v té době najít.
filmove-zajimavosti-ktere-jste-o-svych-oblibenych-filmech-mozna-ani-nevedeli-3
Maska, kterou ve snímku Halloween nosí hlavní hrdina Michael Myers, je ve skutečnosti odlitkem tváře Williama Shatnera ze Star Treku. Filmaři ji pouze natřeli na bílo, udělali k masce jiné vlasy a zvětšili otvory na oči.
filmove-zajimavosti-ktere-jste-o-svych-oblibenych-filmech-mozna-ani-nevedeli-4
Snímek Návrat do budoucnosti měl původně využívat skutečně netradičního stroje pro přesun v čase. Oním přístrojem měla být obyčejná lednička.
filmove-zajimavosti-ktere-jste-o-svych-oblibenych-filmech-mozna-ani-nevedeli-1
Během líbací scény mezi Harry Potterem a Hermionou musel Rupert Grint opustit natáčení, protože se příliš hlasitě smál.
Rupert Grint, Daniel Radcliffe, Emma Watson
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 | Warner Bros.
Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. U tohoto snímku si všichni jistě vybaví úžasnou scénu, kdy proti Indymu stojí arabský mistr meče, jehož Indy skolí jediným výstřelem. Víte ale, že původně měla tato scéna vypadat jinak? Mělo jít o propracovanou a epickou akční scénu, filmaři se ale nakonec rozhodli ji zkrátit. Důvod byl více než praktický - celý štáb i herci měli průjem.
filmove-zajimavosti-ktere-jste-o-svych-oblibenych-filmech-mozna-ani-nevedeli
Sylvester Stallone je pořádný kus chlapa, ale na Lundgrena připraven nebyl. V Rockym IV Lundgren praštil Stalloneho skutečně a jedinou ranou poslal Slyho do nemocnice. Filmový boxer číslo jedna dostal čisté K.O.
Dolph Lundgren, Sylvester Stallone
Rocky IV | MGM