8. týden-kinopremiéry: Tom Hanks jako Walt Disney, Justin Timberlake s kytarou a druhé Babovřesky

8. týden-kinopremiéry: Tom Hanks jako Walt Disney, Justin Timberlake s kytarou a druhé Babovřesky
Přitahují vás osamocení básníci s kytarou? Leonard Cohen, Bob Dylan, Johnny Cash, Rodriguez? Potom je hudební drama V nitru Llewyna Davise určeno právě vám. Novinka bratrů Coenů vypráví příběh folkového skladatele Llewyna Davise (Oscar Isaac), který se vydává na počátku 60. let 20. století do Chicaga s vidinou, že tu najde hudebního manažera a slávu. Tím manažerem má být John Goodman, Coenovic herecký souputník.
V nitru Llewyna Davise
V nitru Llewyna Davise, jedinečná herecká příležitost pro Oscara Isaaca. | Blue Sky Film
Pochmurnou atmosféru příběhu sem tam odlehčí nějaký ten vtípek, jízlivost, na kterou jsme od Coenů zvyklí. Povedená dobovka, která zaujme spíš než příběhem  náladou, hereckými výkony, kamerou a soundtrackem. Na tom se mimochodem podíleli sami herci: Oscar Isaac, Justin Timberlake a Carey Mulligan. V nitru Llewyna Davise dáváme 85%, recenze si přečtěte zde.
Tom Hanks, Emma Thompson
Výtečný herecký koncert vás čeká i ve snímku Zachraňte pana Bankse. Walta Disneyho si zde zahrál Tom Hanks. Jedná se o zfilmování jedné epizody z života slavného tvůrce. Autor se rozhodl na popud svých dítek natočit adaptaci knihy Mary Poppins. Řekli byste si nejspíš, že hvězdě Walta Disneyho
Tom Hanks, Emma Thompson
nemohlo stát v získání práv nic v cestě. Chyba! Autorka P. L. Travers (Emma Tho m pson) nikdy neměla pro Disneyho svět pochopení. A právě o "námluvách" těch dvou pojednává dobovka Zachraňte pana Bankse. Jde o milý film, kde na sebe strhávají pozornost hlavní herecké postavy. Dáváme 75%, recenze si přečtěte zde.
Babovřesky 2
Po roce se vrací do českých kin, aby pobavil masy. Zdeněk Troška přináší Babovřesky 2. A dál? Dál to necháváme na vás. Ve filmu se objeví nynější Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický, členové olympijského hokejového mužstva i jedna babka na motorce. Všechno je zavaleno hromadou regionálního product placementu. Recenze filmu Babovřesky 2 najdete zde. Těšíte se na třetí díl?
Dál nic
| http://www.dokweb.net
Do kin míří i dokumentární filmu Dál nic talentovaného tvůrce Ivo Bystřičana. Ten se ve svém nejnovějším snímku zaměřil na zatím nedokončenou stavbu dálnice přes České středohoří. Bystřičan předkládá jájmy a stanoviska st
Dál nic
| Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava 2013
avařů, místních obyvatel nebo třeba ekologa z Brna, vytrvale se snažícího dostat na svou stranu ty, kteří by dostavbu dálnice uvítali. Nic není černobílé, svět je plný rozdílných zájmů a paradoxů. A na jakém místě zájmu je příroda, nacházející se v chráněné zóně? O tom a nejen o tom pojednává Dál nic. Recenze najdete zde.
Félix Bossuet
Do kin se dále můžete vydat na rodinný snímek Bella a Sebastián, kde hraje nejen malý chlapec a velký pes, ale též krásná horská příroda. A nacisti. Recenze filmu si přečtěte zde.
Má vlast
| Film Europe
Na závěr představujeme snímek Má vlast. Ten pojednává o Alžířanovi, který žije celý život ve Francii, ale když jeho otec onemocní, vrací se do Alžíru. A poznává zemi svých rodičů, o které si ze začátku myslí, bůhví jak není zaostalá. Do toho musí mladík řešit nelehký právní problém, týkající se demolice rodinného domu. Tragikomický příběh na závěr.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech únorových premiér najdete ZDE.