7. týden-kinopremiéry: Láska k ženám, opeře a zakázaným radovánkám

7. týden-kinopremiéry: Láska k ženám, opeře a zakázaným radovánkám
| Film Europe
Na Valentýna se zaměříme na střízlivější moc lásky. Paolo Sorrentino loni zaujal snímkem Velká nádhera a tak se tuzemský distributor rozhodl do kin nasadit deset let starý snímek Následky lásky, kde se stejně jako ve Velké nádheře představuje Toni Servillo. Servillo zde ztvárnil postavu Titta, který žije nudným a bezvýrazným životem v jednom švýcarském hotelu.
Následky lásky
| Film Europe
Jednoho dne se ale v prostředí hotelu objeví Sofia (Olivia Magnani), žena, jejíž přítomnost Tittovým dosavadním životem pěkně zatřese. A monotónnost Tittova bytí i snímku jako takového je tatam.Snímku dáváme 85%, recenze si přečtěte zde. Drama Následky lásky má jednu jedinou, ale významnou, vadu na kráse, v kinech se pouští z DVD disku. Takže co se kvality obrazu týče, žádná "velká nádhera".
James Corden
Životní šance přibližuje příběh Paula Pottse, smolaře a otloukánka, který zazářil v soutěži "Británie hledá talent". Pucciniho operní arií všechny dostal na kolena a sám sebe katapultoval ke hvězdám. A to je všechno. Předvídatelný, šablonovitý snímek Životní šance režíroval poměrně úspěšný David Frankel. Očekávali bychom víc než jen pozlátkové zpracování a sentiment. Filmu Životní šance dáváme 60%, recenze si přečtěte zde.
Zimní příběh
Zimní příběh se zdá být největším tahákem premiér. Hvězdné obsazení (Colin Farrell, Russell Crowe, Jennifer Connelly), hvězdný skladatel (Hans Zimmer) a režisér-nováček (Akiva Goldsman) dali vzniknout pořádnému zmatku, vedle něhož je Atlas mraků (2012) srozumitelným dílem! Na vině je především scénář. V příběhu se cestuje časem a prostorem, nechybí samozřejmě osudová láska, dobro, zlo... Přehnané ambice tvůrci proměnili v patetično. Uroní ještě někdo kromě Colina Farrella slzu? Recenze filmu Zimní příběh si přečtěte zde.
Apači
| Pyramide Distribution
I na závěr se představuje režisér-debutant. Drama Apači režíroval francouzský herec Thierry de Peretti. Příběh dramatu situoval na zdánlivě bezproblémovou, prosluněnou Korsiku. Pět poflakujících se teenagerů se vydá do opuštěné vily, kde prožije bouřlivou noc. Netuší ale následky... Pohled na mladou francouzskou generaci. Syrové, autentické, artové.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech únorových premiér najdete ZDE.