Paul Bettany se připojuje k Avengers: Age of Ultron jako Vision

Paul Bettany se připojuje k Avengers: Age of Ultron jako Vision
Kazatel je sice blbost, ale blbost poměrně zábavná, ve které Bettany dokázal, že má na to dostávat akční role.
Mám jednu malou teorii, ale o tu se podělím až níže pro ty "více zvědavé" (bude totiž obsahovat informace, které lze považovat za spoilery). Začnu tradiční představovačkou. Paul Bettany si Avengers: Age of Ultron zahraje robota jménem Vision, který dokáže měnit hustotu svého uměle vytvořeného těla, což mu umožňuje procházet skrz objekty, případně ztvrdnout jako skála. Je považován za jednoho z největších superhrdinů a je členem Avengers.
Bylo mi vždycky tak trochu líto, že charismatický Bettany, který v posledních letech ukázal slušnou fyzičku (bohužel v opravdu blbých filmech - Legie, Kazatel), je jedinou neviditelnou tváří Marvelu. To se nyní konečně změní.
paul-bettany-se-pripojuje-k-avengers-age-of-ultron-jako-vision
Kazatel je sice blbost, ale blbost poměrně zábavná, ve které Bettany dokázal, že má na to dostávat akční role.
A teď pár detailů ohledně postavy Visiona, které mohou být považovány za spoilery (vycházím z komiksů). Kdo chce tudíž být v kině opravdu překvapený a vědět co nejméně, měl by okamžitě přestat číst.
paul-bettany-se-pripojuje-k-avengers-age-of-ultron-jako-vision-1
Vision v původním komiksu.
Vision je robot, jehož původně stvořil Ultron, který je v druhých filmových Avengers za hlavního záporáka. Chtěl v něm mít spojence proti skupince superhrdinů, vše se ale nakonec vyvinulo tak, že se Vision přidal k těm hodným. Poté následovalo několik spletitých zvratů, díky nimž se Vision dočkal několik verzí. Pro potřeby mé teorie je klíčová chvíle, kdy byl Vision zničen a Tony Stark stál za jeho znovuspuštěním. Filmaři si rádi upravují komiksy podle svého, takže bych se vůbec nedivil, kdyby do dvojky Avengers dali rovnou i zničení Visiona, aby ho mohl Stark opravit a nahrát do něj  J.A.R.V.I.S.e (čímž by se vysvětlilo to, proč byl obsazen Bettany).
Je to samozřejmě jen teorie, která se nakonec může ukázat lichá. Třeba jen filmařům (stejně jako mně) přišlo líto, že Bettany není v sérii vidět. Ať už to dopadne jakkoli, s Bettanym můžeme v roli Visiona na 100% počítat.