Filmová adaptace Uncharted: Drake's Fortune našla komediálního režiséra

Filmová adaptace Uncharted: Drake's Fortune našla komediálního režiséra
Již několikrát to vypadalo pro Uncharted na velkém plátně nadějně. Kolem projektu kroužili režiséři David O. Russell a Neil Burger, oba ale nakonec palubu "nového Indiana Jonese" opustili. Nyní se podle posledních zpráv režii filmu upsal Seth Gordon, což je oproti výše zmíněným pánům, kteří točí hlavně dramatické látky, obrat o 180°. Gordon je hlavně autorem komedií (z poslední doby hity Šéfové na zabití a Z cizího krev neteče).
filmova-adaptace-uncharted-drakes-fortune-nasla-rezisera-1
Není to úplně nelogické, neboť původní hra boduje i ohromným nadhledem, tudíž by komediální režisér mohl projektu dodat potřebné odlehčení. Poslední verzi scénáře dal dohromady David Guggenheim (Nepřítel pod ochranou) a studiu se jeho práce natolik líbila, že byl najat k sepsání Mizerů 3.
Ve filmu se Nathan Drake vydá po stopách Sira Francise Drakea, aby našel bájný poklad Eldoráda, přičemž společnost mu budou dělat novinářka a jeho mentor. Snímek tudíž bude vycházet z úplně prvního dílu herní série:
Uncharted 2: Among Thieves
Hlavní otazník samozřejmě visí nad obsazením hlavní role. V době, kdy měl snímek režíroval Russell, se k roli upsal Mark Wahlberg. S tím fanoušci předlohy hlasitě nesouhlasili a bojovali za Nathana Filliona (Castle na zabití), který je Nathanu Drakeovi velmi podobný. Tak třeba to tentokrát vyjde.
Obrázek článku