Chip & Dale se vrací: Legendární seriál Rychlá rota míří na plátna kin!

Chip & Dale se vrací: Legendární seriál Rychlá rota míří na plátna kin!
Současně jsem si však - díky následnému prolezení domácího VHS archivu a úspěšnému nalezení epizod s původním dabingem - uvědomil, jak moc velkou slabost pro Rychlou rotu stále mám. Stará láska nerezaví a upřímně, pokud má něco moje generace (cca dnes třicátníci) z televizního Disneyho opravdu pod kůží, je to právě Rychlá rota (a pak samozřejmě Kačeři, ale o ty tu teď nejde). Již pěkných pár let Hollywood oživuje klasické animáky v hraných filmech. Kdysi dávno to odstartovali Flinstoneovi, pak Scooby-Doo, Garfield, Chipmunkové, naposledy Šmoulové a nyní se přidá Chip & Dale.
chip-dale-se-vraci-legendarni-serial-rychla-rota-miri-na-platna-kin
Otcem myšlenky, že by se kultovní Disneyho show měla dočkat moderního CGI/hraného zpracování, je Robert Rugan. Ve filmovém světě ho nikdo moc nezná, v reklamním má ale pověst boha. Právě on přišel s myšlenkou, že by bylo dobré seriál představit novému publiku a aktuálně pracuje na scénáři.
Upřímně, nemám tyhle hrané verze klasických seriálů moc v lásce. První Flinstoneovi byli fajn, na Scoobyho se dá docela dívat, ale jinak jde o bídu, která zpravidla nemá s kouzlem původního seriálu nic společného. Možná to ale v tomhle případě bude jiné, protože Rugan si před pár lety podobný "přechod" vyzkoušel v rámci kraťasu Wiley Vs. Rhodes, v němž hranou formou zadaptoval klasický animák studia Warner Bros. The Road Runner Show (aka kojot Wilda a pták Uličník). A rozhodně neodvedl špatnou práci:
Wiley Vs. Rhodes
Mimochodem, porovnání nové a staré znělky Rychlé roty najdete zde.
Obrázek článku