Tržby v českých kinech: Vorlové z Vejšky ani tentokrát nestačili na Vlka z Wall Street

Tržby v českých kinech: Vorlové z Vejšky ani tentokrát nestačili na Vlka z Wall Street
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Nejnovější snímek kultovního Martina Scorseseho Vlk z Wall Street se zuby, drápy, zběsilostí, ale i humorem drží na vrcholu tuzemských trže
Jonah Hill, Leonardo DiCaprio
Vlk z Wall Street | Paramount Network
b. O třetím víkendu shlédlo tuhle grotesku z nejvyšších pater New Yorku 33 t i síc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 4.8 milionu korun. Za necelé 3 týdny od uvedení už snímek vidělo přes 200 tisíc lidí, kteří za lístky utratili 28 milionů korun. Dobrý rozjezd do začátku nového roku.
Eva Podzimková, Tomáš Vorel Jr.
"Tati, skončili sme druhý." | A-Company Czech
Vysoko je i Vorlova Vejška, volné pokračování úspěšného Gymplu (2007). O druhém víkendu na snímek přišlo přes 27 tisíc diváků. Ti nechali v pokladnách kin 3.7 milionu korun, což znamená oproti premiérovému víkendu pokles o 39%. Ale na Vorla, jehož filmy jsou specifické, značí i toto úspěch.
Ledové království
Ledové království na třetím místě.
Na třetí místo povyskočila o celých 87% disneyovka Ledové království. V kinech ji desátý víkend shlédlo přes 20 tisíc diváků a diváčat. Tržby přes 2 miliony korun. Děti (i rodiče) už se ale jistě těší na LEGO® příběh (2014). Distributor snímek nasadil o předpremiérovém víkendu a přišlo na něj přes 9 tisíc diváků...
Něžné vlny
Čtvrtá příčka, důvod k radosti? Něžné vlny.
Čtvrtý víkend v kinech a čtvrté místo v žebříčku. Za Ledové království klesly Něžné vlny Jiřího Vejdělka. Romantickou retrokomedii shlédlo 14 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali necelé 2 miliony korun. Za týden by se již snímek mohl pochlubit celkovou návštěvností přes 200 tisíc diváků... Předchozí Vejdělkovy filmy nicméně bylo o poznání úspěšnější.
Krásno
Ondřej Sokol režíroval Krásno. Po premiérovém víkendu na pátém místě.
Mezi pěti nejúspěšnějšími snímky tuzemského žebříčku tržeb je hned třetí český film, černá komedie Krásno (2014) debutanta Ondřeje Sokola. Film má své rezervy, hlavně co se týče scénáře a dramaturgie, jde nicméně svou poměrně originální cestou. Film shlédlo přes 13 tisíc diváků, ti za něj zaplatili 1.7 milionu korun.
Chris Pine
Jack Ryan: V utajení
Největším zklamáním je až 12. místo agenta Jacka Ryana: V utajení (2014). Staromilská akční kriminálka nalákala do kin pouhých 3.675 diváků. Ti v pokladnách nechali lehce přes půl milionu korun. Nepříliš úspěšný je agent též ve světě. Na vznik budoucí série nejspíš mohou tvůrci zapomenout. V případě tohoto snímku jde nicméně o dobrou alternativu pro ty, kterým se zajídají zběsilé střihy i akce plné výbuchů.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.