Tarantino se soudí o ukradený scénář

Tarantino se soudí o ukradený scénář
Quentin Tarantino
Na jednu stranu, aspoň něco. I v knižní podobě bude určitě o co stát, ale další westernový nářez rozhodně lákal davy fanoušků. Zvláště pokud si vzpomeneme na zmíněná jména herců, kteří scénář do rukou dostali. Své party navíc měli napsané i Christoph Waltz a Samuel L. Jackson!
tarantino-se-soudi-o-ukradeny-scenar
Fanoušci ale nemusejí zoufat, Quentin má v záloze ještě několik dalších projektů, na kterých hodlá pracovat. Největším adeptem na realizaci je podle všeho scénář, který vznikal současně s The Hateful Eight. "Pustím se do další věci," uvedl na adresu události Quentin. "Už vím i co to bude. Měl jsem v plánu psát 2 scénáře. Druhý projekt je plný energie, tak se pustím do něj."
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Pokud máte dojem, že je daná záležitost uzavřená, tak ani náhodou. Tarantino se netají tím, že ho to všechno mírně řečeno pořádně nakrklo a rozhodl se s provinilci soudit. Žalobu nakonec režisér podal na server Gawker, který podle Quentina porušil autorská práva, neboť na svých stránkách uvedl odkaz na internetovou adresu, kde byl Tarantinův scénář ke stažení. Jako úložiště sloužil server AntonFiles.com, kam mohou anonymní uživatelé ukládat jakákoli data a lidé si je stahovat. Zmíněné servery se samozřejmě brání tím, že porušení zákona je čistě pouze na straně uživatele. Přitom sami mají na stránkách uvedeno, že příspěvky, jež porušují zákon, budou smazány. Ještě v pondělí ale na serveru Tarantinův scénář byl...
Quentin má tedy jasno, server Gawker žaluje a jako odškodné požaduje něco přes 20 milionů korun.