Den trifidů Johna Wyndhama míří na velké plátno pod vedením režiséra Harryho Pottera

Den trifidů Johna Wyndhama míří na velké plátno pod vedením režiséra Harryho Pottera
kultovni-sci-fi-kniha-den-trifidu-johna-wyndhama-miri-na-velke-platno
A to adaptace z roku 1962, jež velkou díru do světa neudělala a fanoušci předlohy jí většinou nemohou přijít na jméno. Dobře nedopadla ani čtyři roky stará televizní série, v níž Dougray Scott znovu potvrdil, že není vhodným materiálem na tahouna. Prozatím nejlepším zpracováním slavného Wyndhamova románu je mini-série BBC z roku 1981. Poměrně zdařilou, nicméně nepřiznanou adaptací je též zombiárna Dannyho Boylea 28 dní poté.
Den trifidů si o pořádné filmové zpracování přímo říká a nyní se ho možná konečně dočkáme - nejnovější adaptaci se upsal režisér Mike Newell (Harry Potter a Ohnivý pohár, Láska za časů cholery, Princ z Persie: Písky času)
kultovni-sci-fi-kniha-den-trifidu-johna-wyndhama-miri-na-velke-platno-1
Mike Newell na place Harryho Pottera
Natáčet se bude podle scénáře Neila Crosse, který má na kontě použitelný horor Mama či vynikající detektivní seriál Luther s Idrisem Elbou.
Většinou nejsem fanda moderních adaptací klasických děl, v tomhle případě ale dávám palec nahoru. Den trifidů je výborná látka a je až k neuvěření, že ji zatím nikdo nedokázal v rámci celovečerních filmů pořádně využít.
Obrázek článku