3. týden-kinopremiéry: Vlk z Wall Street a ti druzí, třetí, čtvrtí...

3. týden-kinopremiéry: Vlk z Wall Street a ti druzí, třetí, čtvrtí...
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Vzpomínáte na slavné Casino (1995) Martina Scorseseho? Pak potom by vás mohl bavit režisérův nejnovější snímek, komediálně laděný "epos" o podvodníkovi z Wall Street, snímek Vlk z Wall Street. V hlavní roli spekuluje, vydělává, ovlivňuje, drogy užívá a ženy sexuálně využívá Leonardo DiCaprio. Forma samozřejmě převyšuje (tříhodinový!) obsah.
Leonardo DiCaprio
Vlk z Wall Street | Bontonfilm
Když ale připustíme, že Scorsese je i ve svých 71 letech nad věcí, navíc v povznesené náladě, vysmívající se, ale nepáchající přehnané filmové násilí, vychází nám z toho jeden z nejlepších filmů (máme teprve leden) letošního roku. Samozřejmě, musíte přistoupit na režisérovu hru. Tuzemští recenzenti dávají Vlkovi z Wall Street 92%, my 90%. A toho Oscara už bychom DiCapriovi vážně přáli.
Zlodějka knih
I druhý snímek byl natočen podle knižní předlohy, s tím, že jeho děj je situován do nacistického Německa. Zlodějka knih vypráví příběh dívky Liesel, která žije v rodině pěstounů, "tatínek" Geoffrey Rush ji zasvětí do četby knih a pak se to zvrtne příchodem pronásledovaného Žida. Velmi dobře herecky obsazený snímek si pohrává s myšlenkou jak mocné umí být slovo a jak moc mu "máme" věřit a řídit se jím. A to všechno je zasazeno do bezútěšného nacistického Německa, před jehož realitou by do světa knih nejradši utekl snad každý rozumný a vnímavý člověk. Recenze Zlodějky knih si přečtěte zde. A připomínáme, že se snímkem můžete soutěžit o knižní ceny, do této neděle 19. ledna zde.
S Molièrem na kole
| Film Europe
Do kin dále míří francouzská artovka S Molièrem na kole, kde se dva přátelé dávají znovu dohromady kvůli realizaci slavného divadelního kusu. Ambice, urputnost a dravost jednoho, respektive upřímnost druhého z přátel vyústí v zajímavé vztahové konfrontace. Ale protože jsme ve Francii, nemůže chybět humor. Recenze filmu najdete zde.
Agnieszka Holland
Z dokumentárního snímku Návrat Agnieszky H. | Festival dokumentárních filmů Jihlava 2013
A na samotný závěr se představí dokumentární snímek Návrat Agnieszky H. Hlavní roli zde hraje slavná polská režisérka Agnieszka Holland, která se vracím k důležitým etapám svého profesního i soukromého života. Protože režisérka studovala v 60. letech na pražské FAMU a natočila úspěšný cyklus Hořící keř (2013), mohl by snímek oslovit nejednoho českého diváka.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech lednových premiér naleznete ZDE.