Smrt v přímém přenosu: V Americe se střílelo v kině při promítání Na život a na smrt

Smrt v přímém přenosu: V Americe se střílelo v kině při promítání Na život a na smrt
Budou senzacechtiví novináři spojovat násilnost filmu Na život a na smrt se střelbou v sále?
Detaily jsou zatím spíše mlhavé (stále probíhá aktivní vyšetřování), podle všeho ale ve floridském kině 43letý Chad Oulson nestále smskoval své tříleté dceři a mobil neodložil ani ve chvíli, kdy se v sále setmělo. Napomínat ho začal bývalý policista, 71letý Curtis Reeves, který ho několikrát požádal, aby toho nechal. Když neuspěl, na chvíli odešel ze sálu. Po návratu se Reevese Oulson naštvaně zeptal, zda na něj byl žalovat obsluze. To už Reeves nevydržel, tasil zbraň a muže střelil do hrudníku, čímž ho usmrtil. Současně zranil jeho manželku, která se Oulsona pokoušela chránit vlastním tělem.
Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Ben Foster, Taylor Kitsch
Budou senzacechtiví novináři spojovat násilnost filmu Na život a na smrt se střelbou v sále?
Válečný snímek Petera Berga Na život a na smrt, během jehož promítání se incident odehrál, se tak nechtěně řadí po bok hitu Temný rytíř povstal, jehož projekce se taktéž zvrhla ve střelnici (nicméně tehdy podstatně fatálnější).
Ale zpátky k situaci na Floridě. Osobně ale doufám, že média této tragédie nevyužijí pro klasické laciné berličky typu "může za to násilí v počítačových hrách" (což by v případě Reevese působilo - vzhledem k jeho věku - vyloženě úsměvně), ale mohla by z toho konečně vzejít pořádná diskuze na téma volně dostupných zbraní v Americe. Ono když máte jen jedny nervy, někdo Vás vytočí a je po ruce zbraň... to už logicky není dobrá kombinace.
smrt-v-primem-prenosu-v-americe-se-strilelo-v-kine-pri-promitani-na-zivot-a-na-smrt
Možná by se stačilo inspiroval u českého kritika Kamila Fily, který před pár lety čelil podobné situaci v Karlových Varech (postarší dáma s chutí neustále telefonovala během filmu) a vše vyřešil "pouhým" vystřelením PET lahve a jablka směrem k dotyčné. Každopádně to berte jako varování, že mobil se prostě po vstupu do kinosálu vypnout. Nikdy nevíte, kdo za Vámi sedí...