Alien: Isolation - nová vetřelčí hra slibuje atmosféru původního filmu Ridleyho Scotta

Alien: Isolation - nová vetřelčí hra slibuje atmosféru původního filmu Ridleyho Scotta
Alien: Isolation
alien-isolation-nova-vetrelci-hra-slibuje-atmosferu-puvodniho-filmu-ridleyho-scotta
Hra se snažila jít tempem ve stylu Vetřelců Jamese Camerona. Bohužel se naprosto vytratily hororové prvky a průměrnost celého titulu nepotěšila jak fanoušky, tak i "obyčejné hráče". Novinka Alien: Isolation pro konzole Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 a Xbox One by měla vše napravit.
Tentokrát žádné bezhlavé akční orgie s těžkým kanónem v ruce. Jen jedno monstrum jako nepřítel. To samo o sobě značně vybočuje ze všech her, které podle vetřelčích filmů zatím vznikly. Sami tvůrci hry přiznávají, že jim byl hlavní inspirací Vetřelec Ridleyho Scotta, kde posádku lodi Nostromo náhaněl jediný alien a rádi by svou hrou na film navázali.
První trailer je slušným příslibem toho, že nejde jen o prázdné tlachání:
Hra bude příběhem Amandy Ripleyové. Ta se ocitne ve velkém obchodním přístavu Sevastopol, který má být v brzké době vyřazen z provozu. Amanda pracuje pro Weyland-Yutani (jak jinak), přičemž má s malou posádkou zajistit černou skřínku ze zmíněné lodi Nostromo. Ta by jí měla dát odpověď, kam zmizela její matka a hvězda původní filmové série, Ellen Ripleyová.
Alien: Isolation
Alien: Isolation
Uteklo už hodně vody od chvíle, kdy jsme se tísnili u pcček u povedené akce Alien vs. Predator. Že by se konečně Vetřelec po letech dočkal pořádného herního zpracování? Je na čase. Ostatně, nejlepší ukázkou vesmírného strachu z poslední doby je Dead Space, který se sám Vetřelcem inspiroval.
Obrázek článku