Bod zlomu v novém hávu. Hlavním surfujícím padouchem bude Gerard Butler!

Bod zlomu v novém hávu. Hlavním surfujícím padouchem bude Gerard Butler!
| 1991 Twentieth Century Fox
K posunu došlo jakmile práva k filmu získala společnost Alcon Entertainment, která nyní našla i nového představitele jedné z hlavních rolí. Vedoucího zločinecké party Bodhiho se zálibou v extrémních sportech převezme po Patrickovu Swayzem stále populárnější Gerard Butler.
Patrick Swayze, Keanu Reeves
Bod zlomu | 1991 Twentieth Century Fox
Gerard už s natáčením na prkně zkušenost má. Vyzkoušel si to ve snímku Na divoké vlně, kde ztvárnil postavu surfaře Rickyho "Frosty" Hessona.
Gerard Butler
Gerard Butler
Režisérem nového Bodu zlomu bude Ericson Core (Nepřemožitelný), který film natočí podle scénáře Kurta Wimmera. Produkují Andrew Kosove, Broderick Johnson, Michael De Luca, John Baldecchi, Chris Taylor a Kurt Wimmer. Výkonnými producenty jsou Devesh Chetty a John McMurrick.
Pokud byste si nemohli vzpomenout, o čem že původní Bod zlomu je, tak zde malé osvěžení: Začínající agent FBI Johnny Utah dostane jako svůj první úkol proniknout do výlučné společnosti losangeleských surfařů, kam vede nezřetelná stopa po čtyřčlenné bandě, vylupující už dva roky úspěšně banky v maskách bývalých amerických presidentů. Svět mořských vln, na nichž dokáží zdánlivě lehce "tančit" jen celí mužové a ženy, mladíka uchvátí - ne však natolik, aby zapomněl na svůj úkol, který se ukáže být nebezpečnější, než čekal. Ve vlnách najde nejen dívku svého srdce Tyler, ale i sám sebe. Surfování objevuje jako náročný sport, ale rovněž jako životní názor vnitřně svobodných lidí, kterým "kraluje" přátelský vůdce gangu Bodhie.
Patrick Swayze, Keanu Reeves
Bod zlomu | 1991 Twentieth Century Fox
Filmařům zbývá ještě najít náhradníka Reevese v roli agenta FBI. Nějaké nápady? Asi by to měl být někdo, kdo se na surfu nerozplácne jako moucha o stěnu a kdo se nebude bát skákat padákem (nebo to alespoň předstírat).
Technologie filmařům umožňují více než před 23 lety. Pokud odvedou stejně kvalitní práci jako tehdy Kathryn, mohli bychom se dočkat slušně nadupaného akčního thrilleru. Největší nevýhodou předělávek je, že již známe konec. Ale třeba si filmaři připraví i nějaké to překvapení...