2. týden-kinopremiéry: Vejdělek vzpomíná na první lásku a Nymfomanka počítá údery důtek

2. týden-kinopremiéry: Vejdělek vzpomíná na první lásku a Nymfomanka počítá údery důtek
Budou senzacechtiví novináři spojovat násilnost filmu Na život a na smrt se střelbou v sále?
Máme tady něco pro milovníky válečných dramat, jejichž téma je ještě v živé paměti. V roce 2005 měla elitní jednotka Navy SEALs zajmout a zlikvidovat čelného představitele al-Kaidy. Oříšek byl v tom, že k akci mělo dojít na území horké půdy pákistánsko-afghánských hranic.
Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Ben Foster, Taylor Kitsch
Budou senzacechtiví novináři spojovat násilnost filmu Na život a na smrt se střelbou v sále?
Černý jestřáb sestřelen (2001) z novinky Petera Berga Na život a na smrt nekouká. Díky hereckému obsazení (Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Eric Bana) a zkušenostem režiséra se ale můžete těšit na velmi sugestivní, napínavou podívanou. Tedy pokud tématu holdujete. Snímu dáváme 70%, recenze si přečtěte zde. A jako poznámka pod čarou, k filmu jsme spolu s distributorem uspořádali soutěž o 5 knižních předloh. Soutěžit můžete do neděle 12. ledna.
Nymfomanka, část II.
Nymfomanka, část II.
Druhá část Nymfomanky má na plakátu důtky ve tvaru srdce. Ale jak titulek upozorňuje: „Zapomeňte na lásku“. Hrdinka Joe (Charlotte Gainsbourg) pokračuje ve svém vypravování. A opět vítězí forma nad obsahem. Režisér Lars von Trier ve druhé části filmu místy poněkud nudí, což platí i o pasážích, v nichž se Joe nechává bičovat a ponižovat od mladého muže (Jamie Bell).
Jamie Bell (I)
Jamieho Bella si s největší pravděpodobností ve filmu v "lidské" podobě příliš neužijeme.
Občas rozesmějí některé scénky (Joe a dva černoši, Joe a opraváři auta, Joe a lžičky v restauraci), Trier si také několikrát bere na paškál intelektuály a hledače skrytých významů. "Kontroverzně" se ústy Joe vyjádří též k tématům pedofilie a neoblíbených hlasatelů "pravdy". Oproti jedničce je nicméně Druhá část Nymfomanky nudnější, plošší, ještě méně pornografická a též předvídatelná. Trier se pasuje do role osudem stižené nymfomanky, to je patrné a třeba říct především. Snímku dáváme 60%, recenze druhé části Nymfomanky si přečtěte zde.
Něžné vlny
Lákadlem, které vstupuje do kin, je novinka scenáristy a režiséra Jiřího Vejdělka, snímek Něžné vlny. Bude mít retrokomedie úspěšného tvůrce o diváky nouzi? To si nemyslíme. Ve filmu, který autor napsal na základě svých vzpomínek na první lásku, hraje řada tuzemských hereckých stálic. Řemeslně jde také o zvládnuté "dílo". Poměrně příznivé recenze přicházejí též od publicistů. Takže je to na vás, na vašem vkusu, na tom, co chcete v českém kině od českého tvůrce vidět. Vejdělek si na hledače pravd a mouder nehraje, pokouší se bavit. Zábava je nicméně těžká disciplína.
Paranormal Activity: Prokletí
Popáté a nikoli naposledy! Do kin míří horor Paranormal Activity: Prokletí (2014). Tvůrci z kultu ždímají, co to dá. Jaký je nejnovější díl? Nevíme, zatím ani jediná recenze na tuhle novinku. Nebohými hrdiny jsou tentokrát kluci s kamerou, kteří se jali prozkoumat byt záhadně zesnuvší sousedky. Bu bu bu!
Poslední vrchol
A na závěr představujeme španělský snímek z roku 2010, dokument Poslední vrchol. Ten vypráví příběh kněze Pabla B. Prieta, který si před svou diagnostikovanou smrtí plní životní sen, zdolá horu Moncayo. Dokumentární snímek pojednává o jedinečném člověku očima a ve vzpomínkách mnoha jeho přátel. Silný příběh. Recenze si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech lednových premiér naleznete ZDE.