US tržby: Zprávař Ron Burgundy si zostra vyšlápl na draka Šmaka

US tržby: Zprávař Ron Burgundy si zostra vyšlápl na draka Šmaka
První Hobit nakonec hodně vydělal, nečelil ovšem tak silné konkurenci. Udrží si příští víkend první místo? | Warner Bros.
O druhém víkendu zažila Šmakova dračí poušť sešup o 57% a připsala si na konto 31 milionů dolarů. Může se to zdát jako průšvih, ale Hobit, který ve výsledku zdolal v amerických tržbách 300 milionů, na tom byl o svém druhém víkendu téměř na chlup stejně. Diváci zkrátka mají v tyhle dny trochu jiné starosti (=nákup dárků na poslední chvíli) a pokud se bude držet linie nastavená minule, bude příští víkend o minimálním propadu. Leda...
Hobit: Šmakova dračí poušť
První Hobit nakonec hodně vydělal, nečelil ovšem tak silné konkurenci. Udrží si příští víkend první místo? | Warner Bros.
... by se zprávař Ron Burgundy ukázal jako zdatný drakobijec. Startuje sice na dvojce, ale za 26 milionů. Je to o 2 miliony méně, než dnes již kultovní jednička, dobře hodnocené komedie (což je případ Zprávaře 2) nicméně zpravidla padají pozvolna, takže si dost možná příště první místo urve.
Tom Hanks
Tom Hanks
Na trojce úspěšné Ledové království téměř neustálo nástup horkého oscarového kandidáta Špinavý trik do široké distribuce. Snímek skončil čtvrtý taktéž s 19 miliony, vydělal o pouhých pár stovek tisíc méně. Polepšil si i Walt Disney Toma Hankse v Zachraňte Pana Bankse, který na pátém místě z dvou tisíc kin vydoloval 9 milionů. Na šestku ustoupily druhé Hladové hry (765 milionů celosvětově!) a až na sedmé místo se propadla poslední taškařice Tylera Perryho. Na osmém místě se sedmi miliony debutuje slabé Putování s dinosury, jemuž nemohlo k úspěchu3D ani vánoční nasazení.
us-trzby-zpravar-ron-burgundy-si-zostra-vyslapl-na-hobita
Není to tak dávno, co v amerických kinech válela mexická dramedy Instructions Not Included. Teď uspěli Indové. Co bude příště?
Divná věc se stala na devátém místě. Se třemi miliony se do desítky dokázal probojovat tříhodinový indický akční thriller z cirkusového prostředí Dhoom: 3. A přitom se hrál jen ve 236 kinech! To je ryzí vánoční zázrak.
Desítku tentokrát uzavírá druhý Thor, který oslavil 200 milion dolarů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.