Pokračování zombie hitu Světová válka Z našlo režiséra

Pokračování zombie hitu Světová válka Z našlo režiséra
Světová válka Z | Paramount Network
Ono se ostatně ani moc se sequelem nepočítalo. Odkládaná premiéra, přetáčené scény, to málokdy vede k nějakému většímu hitu. Jenže Světová válka Z nečekaně zaválela. Z celosvětových pokladen si odnesla půl miliardy, což je v rámci zombie-žánru jednoznačný rekord. Hardcore fanoušci sice mohou brblat, že zombie bez krve a nechutností nejsou zombie, studiu se nicméně povedl husarský kousek: Udělaly z apokalypsy plné nemrtvých rodinnou zábavu. A vyplatilo se. Na dvojku proto dojít musí. Kdo ji dostane na starost? Podle The Hollywood Reporter režii získal Juan Antonio Bayona.
Nic nás nerozdělí
Nic nás nerozdělí | Warner Bros.
Jméno vám nejspíš nic neříká, ale pokud jste viděli loňskou pecku Nic nás nerozdělí o ničivém dopadu tsunami v Indickém oceánu v roce 2004, případně malý, ale sympatický horor Sirotčinec, už jste doma. Bayona natočil obojí a pokud něco svými filmy prokázal, pak schopnost tvořit hutnou atmosféru a infarktové pasáže. To vše přijde Světové válce Z 2 vhod.
Je samozřejmě otázkou, jestli dvojku vůbec potřebujeme. Světová válka Z všechno poměrně pěkně uzavřela, takže se budou filmaři těžko zbavovat nálepky "pračka na peníze". Povedených žánrovek na druhou stranu není nikdy dost. Těšíte se na Světovou válku Z 2? A je podle vás Bayona dobrá volba na post režiséra? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.
Obrázek článku