Wachowští přinášejí novou akční sci-fi: Jupiter vychází. Koukněte se na trailer!

Wachowští přinášejí novou akční sci-fi: Jupiter vychází. Koukněte se na trailer!
V oblasti trailerů jsem opatrná, ale i tak musím uznat, že akční sci-fi Jupiter vychází, která má českou premiéru 24. července 2014, vypadá slibně. Srovnání s kultovním Matrixem se samozřejmě neubráníme, ale sourozenecké duo se tomu asi ani nevyhýbá. Najdeme tu ostatně hned několik společných prvků - vyvoleného (tomto případě vyvolenou), jejíž existence a schopnosti mohou změnit rovnováhu světa, zachránce, který umí dokonale bojová umění, má rád černou (i pod očima) a kulky letící ze zbraní ve velkém stylu.
Do toho nějaká ta kosmická loď, efektní kostýmy a trocha té civilní linky, která nám dává vědět, že se tu stále jedná o lidstvo a jeho osud... Pokud filmaři nesestříhali to nejlepší, co měli k dispozici, máme se na co těšit:
Mě osobně trošinku rozladilo, že během 2 minut Mila Kunis někam 3x padá, takže je jisté, že minimálně 2x ji někdo chytí, ale to je skutečně nepodstatný detail. :-) Vizuálně film vypadá dokonale a snad se Wachowští opět vytáhnout s něčím úžasným.
A o čem že to je? Hlavní hrdinkou příběhu z pera Lany a Andyho Wachowských je Jupiter Jonesová (Kunis) - žena zrozená pod hvězdami, které znamení předurčila výjimečný osud. Jupiter vyrostla a stala se součástí naší tvrdé reality. Žije obyčejným životem a živí se úklidem domů jiných lidí. Změna přichází s mužem jménem Caine (Channing Tatum) - bývalým geneticky modifikovaným vojákem, jehož úkolem je ji vystopovat. V tu dobu začne Jupiter tušit, co ji čeká. Se svým genetickým kódem dostává do vínku mimořádné dědictví, které by mohlo změnit rovnováhu vesmíru...