Policajt v Beverly Hills 4 realitou v režii Bretta Ratnera

Policajt v Beverly Hills 4 realitou v režii Bretta Ratnera
A kam dál? Před pár lety se začal kutit televizní seriál, kde měl být v hlavní roli syn Axela Foleyho. Dokonce vznikl pilot, ale nakonec na natočení celé série nedošlo. Televizní film měl nicméně natolik dobré reakce, že ve studiu začali znovu zvažovat film. A nyní je to oficiální - do tří let se nového Poldy dočkáme. Produkovat bude Jerry Bruckheimer a půjde o reboot.
Netřeba se ale bát změny v hlavní roli. Stále tam bude Eddie Murphy, nový film by ale měl "jít ke kořenům" a přesunout děj do Detroitu. Zmizí tedy z názvu Beverly Hills? Možná. No a jak už jsem propálil v názvu, novou štaci oblíbeného kecálisty povede Brett Ratner. Ten s Murphym natočil Mistrovský plán, který nebyl nic moc, na druhou stranu byl právě Murphy nejsvětlejším bodem celého filmu a to i proto, že si po letech konečně zase trochu komediálně zařádil. Kdyby se povedlo jít do celého nového Policajta s energií, jakou pánové při společných scénách předveli, neměl bych s představou dalšího Axelova filmu v Ratnerově režii sebemenší problém.
policajt-v-beverly-hills-4-realitou-v-rezii-bretta-ratnera
Murphyho role v Mistrovském plánu patří k tomu nejlepšímu, co měl v posledních letech na plátně šanci hrát.
Co mě spíš trápí je otázka věkové přístupnosti. K Foleymu vždy patřilo Rko. A co si budeme povídat - tvrdšímu ratingu velké produkce nyní nepřejí. Doby, kdy mohli producenti vytvářet nepřístupné filmy pro masy, jsou dávno pryč. Představa, že by byl Axel v novém filmu za slušňáka, moc fajnová není. Ale třeba studio překvapí a bude mít koule na reboot s ostrým slovním střelivem.
Bruckheimer by mimochodem rád oživil i práce na pokračování Top Gunu. Projekt měl blízko k realizaci před pár lety v režii Tonyho Scotta. Ten poté bohužel spáchal sebevraždu, což znamenalo dvě věci: Hollywood přišel o jednoho z nejlepších akčních režisérů své generace a Top Gun 2 dostal stopku. Nyní je natočení filmu znovu ve hře. Jerry musí po ohromné propadu Osamělého jezce našlapovat opatrně. Pokud se ale má vrátit na producentské výsluní, je resuscitace podobných značek dobrá cesta.
Obrázek článku