Studio Universal našlo režiséra pro adaptaci fantasy Dcera kostí a dýmu

Studio Universal našlo režiséra pro adaptaci fantasy Dcera kostí a dýmu
V Universalu prý totiž konečně našli režiséra, který se ujme filmové adaptace prvního dílu s názvem Dcera kostí a dýmu. Oním vyvoleným je Michael Gracey a autorem scénáře je Stuart Beattie (30 dní dlouhá noc).
Pokud nevíte, oč se v této sérii jedná, tak oficiální popis knihy zní takto:
Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne...
universal-naslo-rezisera-pro-svou-adaptaci-fantasy-dcera-kosti-a-dymu
Laini Taylor je Američanka, její kniha se nicméně odehrává v Praze, takže pro české publikum a čtenáře má tato kniha i jistý specifický nádech. Druhý díl s názvem Days Of Blood And Starlight se zatím dočkal pouze slovenského překladu a třetí díl Dreams Of Gods And Monsters by měl spatřit světlo světa na jaře příštího roku.
Na bližší informace si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat, stejně jako na to, zda se do Prahy kromě knihy přesune i filmový štáb. Zajímavé jistě bude to, koho si filmaři vyberou za hlavní představitele - chiméra s modrými vlasy a uhrančivý anděl jsou vedle všech těch upírů a vlkodlaků výzvou. :-)
"Je to skutečně vzrušující představa, myslet na to, že filmaři převedou můj svět na plátno a dají mu druhý život tak impozantním způsobem. Cítím se jako na Měsíci," uvedla sama spisovatelka. Tak uvidíme, jestli se po výsledku jejich práce nebude chtít z domovského Portlandu na Měsíc odstěhovat.
Produkovat bude Joe Roth.