Vzpomínáme: Nejlepší filmy sympaťáka Paula Walkera

Vzpomínáme: Nejlepší filmy sympaťáka Paula Walkera
Rychle a zběsile 8 | Universal Pictures
Paul byl jedním z těch herců, kteří mají co nabídnout, ale Hollywood jim brání ve skutečném rozletu. Podobně jako v jiných oblastech, i ve světě filmových celebrit existují škatulky a Paul se rychle, ačkoli o to nestál, zapsal jako hezounek pro nenáročné role. Naštěstí se nedal a postupně předvedl několik nezapomenutelných výkonů. Tady máme pětici* toho "nej" od Paula Walkera.
* filmy jsou řazeny abecedně
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-paula-walkera-1

JÍZDA DO PEKEL (2001)

O tomhle filmu asi většina z vás neslyšela. A je to chyba, neboť scénář napsal sám J.J. Abrams. Teenagerovská variace na legendární Duel Stevena Spielberga, v němž si Paul, Leelee Sobieski a Steve Zahn vystřelí z nesprávného řidiče a ten jim následně slušně zavaří, určitě stojí za pozornost. Pokud na nějaký film sedí termín "zábavná oddychovka", je to Jízda do pekel.
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-paula-walkera

OSM STATEČNÝCH (2006)

Režisér Frank Marshall se tímto filmem po 12 letech vrátil k režii celovečeráku a opět si jako látku zvolil dobrodružné drama. Po kanibalistických orgiích na ledových pláních (Prežít) a "opičí "výpravě (Congo) zvolil psí drama, což v kombinaci se značkou Disney nepůsobilo úplně důvěryhodně. Z filmu se naštěstí vyklubal silný rodinný snímek, který se (pokud jste pejskomil) může lehce stát vaší srdcovkou. Není se proto čemu divit, že v kinech slušně vydělal. A Paul znovu ukázal, že s přehledem utáhne hlavní roli.
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-paula-walkera-2
Co všechno se může stát ve vidlákově v jedné malé zastavárně? Inu, stačí hodně ujetých postav a máte o zábavu postaráno. Pawn Shop Chronicles je šílenost ve stylu tarantinovek a raných ritchiovek, v níž se Eliah Wood ujal role úchyla, Matt Dillon hraje (téměř) Ashe z Evil Dead, Brendan Fraser si střihl pupkatého Elvise a Paul... no, nikdy v životě míň nepřipomínal modela :). Však si dejte trailer a uvidíte sami. Není to tak dobré, jako kousky, jimiž se film inspiruje, pokud ale máte slabost pro černý humor, pak si Pawn Shop Chronicles zamilujete. Ostatně, snímek režíroval Wayne Kramer a ten s Paulem o pár let dříve natočil famózní Zběsilý útěk. Ale o tom až za chvíli...
Rychle a zběsile 5
V zásadě by si místo v žebříčku zasloužil i první (a nejspíš i sedmý) díl. Ale nechci, aby byl článek jen o RaZ sérii a pokud vybírat jeden díl, je to jasně tenhle. Režisér Justin Lin si sáhl na pomyslný vrchol, jemuž se možná již nikdy nepřiblíží a ani herci nezůstali pozadu. Pravda, je to víc o hláškování a fyzické akce než o nějakém skutečném herectví, ale to tady vážně nevadí. Paul se navíc vedle Vina Diesela a Dwaynea Johnsona rozhodně neztratil a společně s nimi dal vzniknout jedné z největších akčních bomb poslední dekády.
Karel Roden, Cameron Bright, Vera Farmiga, Paul Walker, Chazz Palminteri
Zběsilý útěk

ZBĚSILÝ ÚTĚK (2006)

Dost možná největší pecka, jakou Paul natočil. A bohužel svého času přehlížená, v řadě zemí uvedená rovnou na video. Dnes platí příběh jedné divoké noci, kdy se ztratí důležitý důkaz a hlavní hrdina ho musí najít (pokud nechce skončit s kulkou v hlavě) za malý kult. Paul si zahrál hrdinu, který má smůly na rozdávání a neurotickou/zoufalou roli si vychutnal od první do poslední minuty. Jako bonus ve vedlejších rolích Karel Roden a Vera Farmiga.
Tak co, našli jste v naší pětici to "nej" od Paula Walkera? Nebo máte jinou srdcovku s tímto hercem? Určitě se o své nej filmy podělte v komentářích.