Nový Pátek třináctého dorazí do kin stylově 13. listopadu 2015

Nový Pátek třináctého dorazí do kin stylově 13. listopadu 2015
Robert Englund | New Line Cinema
Byla to docela unikátní situace, neboť snímek vydělal celosvětově 91 milionů, přičemž studio přišel na skromných 19. V tradiční hollywoodské rovnici to mělo znamenat "co rok, to nový díl", ale Jason z kin zmizel. Nyní se vrací a první, co vás nejspíš napadlo (pokud vůbec ještě máte o sérii zájem): Bude se navazovat na remake, nebo třeba na povedenou řežbu Freddy vs. Jason z roku 2003, u které se také plánoval sequel a nakonec na něj nedošlo?
Robert Englund, Ken Kirzinger
Robert Englund | New Line Cinema
Ani jedno. V plánu je další restart, tentokrát v režii Davida Brucknera, který se před třemi lety prosadil syrovým found footage hororem V/H/S. Ve stejném duchu by mělo být natočeno i nové Jasonovo dobrodružství, což upřímně není nejhorší nápad. Když už dělat další začátek, pak je forma "nalezeného materiálu z ručních kamer" dobrá volba. Tenhle styl je samo o sobě dost děsivý (viz série Paranormal Activity) a Jasonovi by mohl hrozně slušet.
Snímek dorazí do kin 13. listopadu 2015, což je samozřejmě pátek.
Obrázek článku
Víte že...
... v úplně prvním filmu Jason vůbec nebyl? Jedničku "provraždila" jeho matka Pamela. Až od dvojky se do věci vložil Jason. Tuhle zajímavost je dobré si pamatovat. Nikdy nevíte, kdy se vás na to někdo zeptá.