46. týden-kinopremiéry: Mafián De Niro, bláznivý Statham, upíři, stařenka, vánoce a perverzní Žižek

46. týden-kinopremiéry: Mafián De Niro, bláznivý Statham, upíři, stařenka, vánoce a perverzní Žižek
Jason Statham se vrací. Ano, i tentokrát se bude mstít, režisér S
Jason Statham
teven Knight se nicméně v novince Crazy Joe (2013) podívá na kobylku jeho psyché. A je to jenom dobře. Statham boří škatulky a po účinkování ve snímcích Guye Ritchieho se konečně objevuje v charakternější, i když ne tak zábavné, roli. Dáváme 70%, recenze filmu si přečtěte zde.
Robert De Niro
Akční komedie Mafiánovi (2013) táhne na slavná jména. Pod scénář a režií je podepsán Luc Besson, jedním z výkonných producentů filmu byl Martin Scorsese. A kde je Scorsese, tam by neměl chybět herec Robert De Niro. Po snímku RED (2010) je tu další hvězdně obsazená akční komedie, kde si ze sebe hrdinové dělají legraci. De Niro to už nejednou dokázal, Mafiánovi ovšem nebudou patřit k výstavním kouskům. Ale kdo máte rádi Francii a do kina si jdete odpočinout... 50%, recenze si přečtěte zde.
Insidious 2
A teď něco pro vyznavače hororu. Do českých kin míří Insidious 2 (2013), pokračování hitu Jamese Wana, jehož první díl se do tuzemské distribuce nedostal. V případě dvojky proto očekávajte pořádnou nálož temnoty, úleku, děsu, staré paní, která straší. No zkrátka, povinnost pro vyznavače žánru. Na co Wan sáhne, z toho je cítit děs, běs, pot, zoufalství, hektolitry krve. Ale nic povrchního, prosím, autor jde pořádně do hloubky. Insidious 2 dáváme 80%, recenze si přečtěte zde.
Richard Krajčo, David Novotný
| če
Co se stane, když se stane to, co si ze srdce přejete, ale nevěříte, že by se to mohlo stát? Tak o tom pojednává snímek Křídla Vánoc (2013). V hlavních rolích Vica Kerekés, Richard Krajčo a Jakub Prachař. Recenze filmu si přečtěte zde.
Byzantium - Upíří příběh
Chtěli byste zažít další Interview s upírem (1994)? Jíte česnek a darujete krev? Nevadí. Do kin míří Byzantium - Upíří příběh (2012) od Neila Jordana, autora kultovního Interview. A nemusíte se bát, že půjde o béčkový odvar ve stylu Twilight Ságy. Ve filmu se skáče mezi staletími, vystupují zde kvalitní herci a stylizace je také poměrně neotřelá. Recenze snímku si přečtěte zde.
Odhalený přístav
| Film Europe
Severské depresivní drama reprezentuje snímek Odhalený přístav (2012). Recenze filmu, který se představil již na Febiofestu, najdete zde. A trocha recese, analýza i prozření (ale neříkejte to milovníkům kultovních filmů) na závěr. Filozof a svérázný myslitel Slavoj Žižek dekonstruuje slavné sc
Slavoj Zizek
| Film Europe
ény z filmových klasik v Perverzním průvodci ideolog (2012). Pozor, vyznavači Taxikáře (1976) a dalších nezapomenutelných děl by po tomhle filmu mohli spáchat sebevraždu. Na druhou stranu, není nad to se povznést, nadhled je důležitý. Recenze si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech listopadových premiér najdete ZDE.