Blu-ray drobky #7: Kouzlící podfukáři a druhá strhující výprava lodi Enterprise

Blu-ray drobky #7: Kouzlící podfukáři a druhá strhující výprava lodi Enterprise
blu-ray-drobky-7-kouzlici-podfukari-a-rychla-a-zbesila-particka-vina-diesela
Podfukáři: Jsou čtyři. Každý má jiné triky a tvoří dokonalý tým. Nyní se quatro kouzelníků rozhodlo pro nečekaný směr. Budou loupit během svých kouzelnických show a dávat peníze druhým. Novodobí Robinové Hoodové jsou naštěstí sympatická a velmi dobře sehraná sebranka, díky čemuž se divák po celou dobu baví, i když pravidelně přichází ze strany scénáře „WTF“. Oním problémem jsou samozřejmě kouzla, kdy 1) některé jsou pochopitelná, jiná 2) uvěřitelná a zbylá 3) ohavně digitální a bez pixelů neproveditelná. Nic proti trikům, ale filmu vyloženě sluší chvíle, kdy divák ví, že vidí něco, co je možná (a jen prostě neví, jak se to dělá). Kdyby byli celí Podfukáři o skutečném kouzlení (ve smyslu klasických výstupů), byla by výsledná známka vyšší. Takhle palec nahoru za to, že je to svižné, zábavné a skvěle obsazené/zahrané. Jen ten děj kulhá.
Blu-ray nedělá kouzelnickému hitu ostudu a v duchu snímku se musíte „dívat pořádně“, abyste odhalili veškeré bonusy. V základu disk nabízí několik vystřižených/alternativních scén (je vidět, že neměli tvůrci úplně jasno v tom, jak kterou scénu přesně pojmou), pohled za kulisy a audiokomentář. To vše UVIDÍTE v menu. Na disku jsou ale též i tři easter-eggy (respektive jsem jich více nenašel). U dvou bonusů a jedné zvukové stopy jde kliknutím tlačítka doprava odhalit v menu skrytou kartu. Jejich aktivací spustíte krátké filmečky, věnující se netradičním loupežím. Vyjma komentáře má vše cz titulky.
Na disku se též nachází o deset minut delší verze filmu, která žádné zásadnější změny oproti kinoverzi nenabízí. Fanoušky ale potěší.
Technicky Podfukáři září tak, jak se na nový film sluší a patří a dabing, navzdory značnému znevýhodnění (nadabovat Harrelsona a Eisenberga dost dobře nelze), také není nejhorší. Podfukáři jsou podobně příjemný nečekaný hit, jako kdysi první RED. Výbava Blu-ray není oslňující, nejspíš se s podobným úspěchem ani nepočítalo, za své peníze ale okradeni nebudete.
Podfukáři, Obraz: 1080p, 2,35:1, Zvuk: DTS-HD Master 7.1 anglicky, DTS-HD Master 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč, Hodnocení disku: 80%
blu-ray-drobky-7-kouzlici-podfukari-a-druha-vyprava-lodi-enterprise
Star Trek: Do temnoty: Kapitán Kirk (Chris Pine) se stále nepoučil a jeho horká hlava ho dostala do nového problému. Dost možná by dostal vyhazov, kdyby nebezpečný terorista (Benedict Cumberbatch) nezaútočil na samotné vedení Hvězdné flotily. Namísto suspendace je Kirk společně se svou posádkou vyslán teroristou najít a zabít. Žádný soud, žádné vyjednávání. Ve hře je ale mnohem více, než se  na první pohled zdá.
Druhý Star Trek se podle očekávání stal hitem, Blu-ray je přesto překvapviě suššího ražení. Technicky nezklame, bonusově ale nabízí jen šestici dokumentů o natáčení (o délce cca 40 minut). Není to vyloženě málo, ale kde je zbytek? Zkažené záběry, vystřižené scény, něco dalšího určitě musí existovat! Disk působí dojmem „chystáme další, nabušenější edice“. Bonusové zklamání. Od blockbusteru čekáme výrazně rozmanitější nadílku.
Tento dojem naštěstí vyvažuje jak krásný STEELBOOK, tak sběratelská edice s miniaturou nepřátelské lodi (která též obsahuje STEELBOOK).
blu-ray-drobky-7-kouzlici-podfukari-a-druha-vyprava-lodi-enterprise-1
Osobně bych do plastu asi nešel. Film je samo o sobě vynikající, kdo má ale (jako já) rád bonusy, pro toho tu moc muziky není. Zato limitované edice, tady už si Do temnoty zaslouží pozornost všech trekkies. A nejen jich.
Star Trek: Do temnoty, Obraz: 1080p 2,40:1, Zvuk: Dolby TrueHD 7.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: Plastová verze 2D - 599 Kč, Plastová verze 3D + 2D - 699 Kč, STEELBOOK 3D + 2D - 799 Kč, Sběratelská edice s lodí 3D + 2D - 1599 Kč, Hodnocení disku: 80%
Oba Blu-ray filmy koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.