Nejlepší filmy s Wolverinem aneb Jak těžce vznikají hrdinové?

Nejlepší filmy s Wolverinem aneb Jak těžce vznikají hrdinové?
Pro zajímavost na úvod obrázek skutečného Wolverina (a je to lasička).
nejlepsi-filmy-s-rosomakem-aneb-jak-tezce-vznikaji-hrdinove
Rosomák
Než se podíváme na to, jak hrdina vznikal, pojďme se podívat na nejlepší filmy, kde se objevil Wolverine. Vede právě poslední Logan: Wolverine.
​​​​​​1. 84% Logan: Wolverine (2017)
2. 83% X-Men: Budoucí minulost (2014)
3. 82% X-Men: První třída (2011)
4. 79% X-Men (2000)
5. 79% X-Men 2 (2003)
6. 77% X-Men: Apokalypsa (2016)
7. 72% Wolverine (2013)
8. 72%X-Men: Poslední vzdor (2006)
9. 71% X-Men Origins: Wolverine (2009)
A nyní už ke zmíněným méně znamým faktům.
1. Russell Crowe roli Wolverinea odmítl
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-6
Hugh Jackman je z touto rolí již tak spjat, že je velmi těžké si představit v ní někoho jiného, ale nebyl první volbou režisérů. Nebyl dokonce ani druhou.
Nejdříve byla kultovní postava nabízena Bryanem Singerem Russellu Croweovi, který ji ale okamžitě odmítl. Poté šla nabídka k Dougrayi Scottovi. Ten byl zase nucen kvůli působení v druhém díle Mission: Impossible také odstoupit. Hugh byl náhradou na poslední chvíli, které nikdo nevěřil.
2. James Cameron chtěl natočit Wolverinův příběh 
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi
Přestože ho do kin uvedl Bryan Singer, tak nebyl samozřejmě jediným režisérem, který se snažil Marveláckého hrdinu přivést k životu. 
Samotný James Cameron, jenž vytvořil Titanic či Avatara, si pohrával s myšlenkou natočit film s X-meny. Dokonce o tom mluvil se Stanem Lee a bývalým spisovatelem Marvelu Chrisem Claremontem. Studio mělo i připravené finance na produkci, ale Cameron projekt nakonec zrušil. Možná je to tak lepší, neboť jeho volbou pro Wolverina byl Bob Hoskins. Opravdu.
3. Wolverine (rosomák) měl být původně "jezevcem"
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-3
Wolverine je tak ikonický charakter, že je opravdu těžké si ho spojit s jiným zvířetem. Spisovatel Len Wein své volby pro zvířata zúžil na rosomáka a jezevce. Umíte si představit superhrdinu jménem Jezevec, který pobíjí ninji?
4. Wolverinovy drápy měly být pouze součástí rukavic
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-5
Tvůrci Wolverina neměli nejmenší tušení, že hrdina bude tak oblíbený, takže nepromýšleli detaily jeho zrození. Na svět přišel už v "obleku" a tak se po několika letech musela řešit skutečná povaha jeho superschopností. Ze začátku byly proto Wolverinovy drápy pouze součástí jeho rukavic.
5. Frank Miller napsal jednu z nejoblíbenějších Wolverinových hlášek
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-4
"Jsem nejlepší v tom co dělám, ale to, co dělám není moc pěkné." Asi nepřekvapí, že tahle temnější hláška vzešla z mysli tvůrce Sin City.
6. Wolverine se poprvé ukázal v komiksu Neuvěřitelného Hulka
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi
Ne v X-menech, ale v příběhu Hulka si Wolverine odbyl premiéru. Byl agentem, pověřeným k zneškodnění Hulka a dlouhou dobu to tak mělo zůstat. Nakonec se přestěhoval do rezidence Charlese Xaviera.
7. Marvel skoro Wolverina nechal, protože nebyl dost zajímavý
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-7
Jediným záchraným bodem bylo, že spisovatel byl stejně jako Wolverine Kanaďan a hodlal ho ve hře udržet za každou cenu. Děkujeme.
8. Nejdříve byl hrdina považován za Sabretoothova syna
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-8
..a ne za jeho bratra. Jak asi víte, tak tyhle dva se v současnosti nemají moc rádi, ale jako mladí to tak rozhodně necítili. Podle mě je ale určitě lepší, aby byli načrtnuti jako rozhádaní bratři než jako syn s otcem. 
9. Jednou se z Wolverina stalo beznosé monstrum
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-1
Ano, beznosé. Takový Voldemort s drápy. Bylo to kvůli tomu, že Magneto vytáhl z Wolverinova těla adamantimum a způsobl mu tak deformaci těla.
10. Bryan Singer a Darren Aronofsky mohli režírovat druhého Wolverina
10-veci-ktere-jste-mozna-nevedeli-o-wolverinovi-2
Dokud to nepřevzal James Mangold. Singer je člověk, který přivedl filmové X-Meny k životu, ale nakonec odmítl a Darren Aronofsky nabídku hodil do koše, neboť nechtěl trávit tolik času v Japonsku a odpoutat se tak od rodiny.