42. týden-kinopremiéry: Arnie a Sly utíkají z vězení a Scarlett Johansson od svého milého

42. týden-kinopremiéry: Arnie a Sly utíkají z vězení a Scarlett Johansson od svého milého
Seznam herců, kteří se vydali na režisérskou dráhu, se rozšiřuje. Debutantem je tentokrát dvaatřicetiletý sympaťák Joseph Gordon-Levitt. Jeho Don Jon (2013) přibližuje život Jona (ztvárnil ho sám režisér), který je závislý na sledování internetového porna. Aby to ale bylo zamotanější, je Jon vcelku pohledný mladý muž, který nemá o fyzický kontakt s krásnými děvčaty nouzi.
Don Jon
Porno u něj ale zkrátka vede. Tedy jen do chvíle, kdy se na scéně objeví Barbara (Scarlett Johansson). Svůdná sexy dívka dá Jonovi ultimátum: buď ona, nebo virtuální sex. Don Jon je na debut solidně natočený film, Gordon-Levitt explicitně nešokuje tématem, ale na druhou stranu ani nejde příliš do hloubky problému. Dáváme 70%, recenze si přečtěte zde.
Plán útěku
Plán útěku
Nemůžete se dočkat Postradatelných 3 (2014)? Máme pro vás tip, jak si ten čas zkrátit. Plán útěku (2013) totiž právě spřádají Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone. Poprvé se ikony akčního žánru objeví v hlavních rolích jednoho snímku! Jaké to bude? Vtipné, oldschoolové, akční, no zkrátka hodno dvou starých pardálů, kteří mají stále jiskru. Pravda, útěk z technicky nejvychytanější věznice současnosti si zrovna netyká s žánrovým béčkem, ale to je jen malilinkatá vada na kráse. Plánu útěku dáváme 75%, recenze si přečtěte zde.
Tim Roth, Cillian Murphy
Zazářil na letošním Febiofestu, nyní vstupuje do klasické kinodistribuce. Řeč je o Rozbitém světu debutujícího režiséra Rufuse Norrise. Drama pojednává o dospívání dívky Skunk (Eloise Laurence), které vážně není jednoduché. Tuzemské "depky" Poupata (2011) a Čtyři slunce (2012) představují slabý odvar. Syrové prostředí, výrazné herecké výkony a jakási bezradnost snímek pasují po nedávno uvedeném Zmizení (2013) na další překvapení letošního roku. Recenze filmu si přečtěte zde.
Carrie
Vzpomínáte na Carrie (1976), dívenku obdařenou nadpřirozenými schopnostmi? Jestli máte rádi děs, hrůzu, plátno plné krve a nenadálých infarktových záchvatů, nenechte si ujít remake Carrie (2013). Dívenku si tentokrát zahrála Chloe Moretz. V roli její psychotické matky se představí Julianne Moore. Jen pro silné povahy. Recenze si přečtěte zde.
Tanec mezi střepinami
Přijde vám, že filmů z tanečního prostředí je jak hub po dešti? Naši slovenští sousedi jsou jiného názoru a do kin vrhají Tanec mezi střepinami (2012). Nečekejte ale love story pro mladé slečinky, v tomhle případě se jedná o důmyslně poskládanou mozaiku, která se inspirovala slovenskými bájemi. Recenze si přečtěte zde.
Turbo
Na samotný závěr se představí hlemýžď Turbo (2013). Jeho snem je zúčastnit se největšího světového závodu. Bez partičky zkušených hlemýžďů se mu to ale nepodaří jen těžko. Takže něco hravého, animovaného a zábavného pro děti na závěr. Recenze Turba najdete zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.