Bájný hrdina s božskou silou a tváří hvězdy Twilight ságy - Kellan Lutz v prvním traileru jako Herkules. Má šanci proti Dwayneovi Johnsonovi?

Bájný hrdina s božskou silou a tváří hvězdy Twilight ságy - Kellan Lutz v prvním traileru jako Herkules. Má šanci proti Dwayneovi Johnsonovi?
Hercules: The Thracian Wars
Johnsonovo znovuzrození legendy režíruje Brett Ratner, jehož fotku najdete ve slovníku pod heslem rutinér. Naproti tomu Lutzovu verzi dostal na starost Renny Harlin a to už je zajímavé. Harlinovo jméno si budou pamatovat hlavně ti, co holdovali akčním snímkům v devadesátých letech, kdy natočil Smrtonosnou past 2 a Cliffhangera. Pak se bohužel oženil s Geenou Davis, vzal si do hlavy, že z ní udělá akční hrdinku a tím dal vzniknout jednomu z nejslavnějších propadáků filmové historie a dokonale si pohřbil kariéru.
Ale než budu pokračovat, podívejme se napřed na v titulku zmíněný trailer:
Upřímně, velké nadšení z toho nekouká. Dějově se nestydatě vykrádá Gladiátor, formou zase okatě kopíruje Třístovka (a obojí tu přirozeně působí laciněji). ALE pořád se neumím ubránit zvědavosti, jak si Harlin po delším období sucha poradí s vyšším rozpočtem, který by mu mohl umožnit návrat mezi elitu. A trochu mě uklidňuje i to, že si Sylvester Stallone vybral Lutze do Postradatelných. Třeba v tom klukovi přeci jen něco bude...
A pak je tu ještě jedna věc, která mluví ve prospěch Harlinovy verze. Rattner vždy točí přístupné filmy, tudíž zůstane božské Johnsonovo tělo (pokud jde o brutální útoky) nepochybně nevyužité. Zato Harlin, ten většinu života točí Rka. A je proto slušná šance, že i jeho Herkules si nebude brát servítky.
bajny-hrdina-s-bozskou-silou-a-tvari-hvezdy-twilight-sagy-kellan-lutz-bojuje-o-zivot-v-traileru-k-hercules-the-legend-begins-1
Johnson rozhodně má pro roli vhodnější proporce. Podobu své tváře ale zatím drží v tajnosti. To Lutz se naopak odhaluje, jak jen to jde. Inu, jednou Twilight, vždycky Twilight.
Pokud jde o herce, měl bych o favorizovaném Herkulovi jasno (Johnson jednoznačně vládne). Jména vypravěče mě ale nutí přidat sympatie i na druhou stranu. Který film nakonec nabídne více? Nechť bitva započne!
Obrázek článku
P.S. V galerii článku najdete řadu nových fotek k oběma filmům.