Bude se Vřískat popáté? Pokud ne, rozhodně tím fenomén nekončí.

Bude se Vřískat popáté? Pokud ne, rozhodně tím fenomén nekončí.
Vřískot 4 | Dimension Films
Producenty čtyřka vyšla na 40 milionů a vydělala celosvětově 100. To bylo o poznání méně, než předchozí díly (jednička 173, dvojka 172, trojka 161) a z původně plánované nové trilogie rázem sešlo. Nad sérií se ale vody očividně nezavřely, neboť se nyní Harvey Weinstein na filmovém festivalu v Zürichu nechal slyšet, že by pětka vzniknout mohla. Tedy, pokud se nechá ukecat brácha Bob, s nímž Harvey vede společnost Dimension Films, která má sérii pod palcem. A smysl pětky? Překvapivě jde o uzavření. "Každý čtyřku přežil. Prosím ho (Boba), aby jsme natočili další film a všechno nadobro uzavřeli."
Neve Campbell
Vřískot 4 | Dimension Films
To rozhodně není špatná myšlenka, protože pokud čtyřka v něčem zklamala, pak v neochotě poslat na popraviště aspoň jednu postavu z původního týmu. Pětka by s podobným přístupem mohla být opravdu napínavou hrou na téma "kdo přežije". Teď jen, jestli na ni dojde. I kdyby ne, Vřískot tím neskočí. Wes Craven aktuálně kutí pro stanici MTV televizní seriál, který by (na rozdíl od filmů) měl obsahovat prvky nadpřirozena. Těžko říct, jestli je to dobře.
Víte že...
... se měl původně Vřískot jmenovat Scary Movie? Tvůrci od nápadu upustili, čehož se později chytli tvůrci parodie a pojmenovali snímek Scary Movie.