Tvůrce Breaking Bad o alternativních koncích Perníkového táty

Tvůrce Breaking Bad o alternativních koncích Perníkového táty
Bryan Cranston v Perníkovém tátovi | AMC
Breaking Bad mělo prostě něco, co většina seriálů nemá, a dovolím si říci, že dopad této show v určitém smyslu dosti změní televizní programy. V neděli byla snad každá televize v Americe přepnuta na AMC a rodiny sledovaly naprosto poslední díl. Paradoxně tato epizoda ale vůbec nevypadala tak, jak scenáristé prvně zamýšleli. 
Bryan Cranston
Bryan Cranston v Perníkovém tátovi | AMC
"Já a ostatní scenáristé jsme samozřejmě zkoumali spoustu jiných možností a i když jsme s naší volbou spokojeni, tak to nebylo vždy nezbytné (Waltova smrt). Dokonce jsme přemýšleli i nad verzí, kdy je Walt jediným, kdo přežije a kdo stojí uprostřed své zničené rodiny. Ačkoli by to byl velmi silný okamžik, zdálo se nám, že by šlo o pěst do zubů pro diváky, což jsme jim nechtěli udělat. Mluvili jsme o verzi, kdy Jesse Walta zastřelí. O verzi, kdy se Walt dostane i z hledáčku policie. Myslím, že v tomto případě nemůžeme mluvit o dobře či špatně zvoleném konci, nikdy se nezavděčíte všem. Jsem hlavně rád, že jsem spolupracoval s tak extrémně inteligentní partičkou scenaristů a moc jsem si to užil," dodává Vince Gillian (hlavní scenárista).
Bryan Cranston, Paul Aaron
Perníkový táta | AMC
Vražda Walta Jessem by podle Gilliana (hlavní scenárista) byla zaviněna především tím, že Walter by Jessemu vyhrožoval vězením a tím, že pokud půjde ke dnu, tak ho stáhne s sebou. Nakonec z toho ale sešlo. "Navíc jsme nemohli přijít o scénu, kde Jesse pomalu škrtí Todda," dodává Vince. 
Jak jste vy spokojení se závěrem Breaking Bad? Neb byste byli radši za jinou verzi scénáře? Já osobně jsem nadšený a sám doufám, že nově připravovaný projekt Vince Gilliana bude stejné kvality.