Blu-ray drobky #6: 3D hopsající Jumper a procházka za borovicový háj

Blu-ray drobky #6: 3D hopsající Jumper a procházka za borovicový háj
blu-ray-drobky-6-3d-hopsajici-jumper-zkorumpovany-russell-crowe-a-prochazka-za-borovicovy-haj
Jumper: Tohle mohla být kultovka. Ale představitel hlavního hrdiny to zazdil (každá vedlejší postava byla sympatičtější než on). Základní myšlenka ale pořád dráždí chuťové kanálky, což platí i pro velmi slušnou režijní stránku.Především pro dynamické podání se z Jumpera stal vyhledávaný kousek, díky čemuž nyní přichází předělán do 3D. Práce je to obdobná, jako u nedávno vydané 3D verze hitu Já, robot. Plnohodnotný prostorový zážitek vám snímek nenabídne, sem tam ale na vás něco "vyběhne" z obrazu, který je sám o sobě pekelně ostrý a stížnosti nemohou padat ani na originální stopu (dabing je nicméně tradičně o třídu slabší, s tím je třeba počítat).
Dokonce ani forma Blu-ray a bonusový obsah na tom Jumper nejsou nejhůře. Není to sice žádná limitka, na kupující ale čeká vyjma plastu i hezký rukávek a uvnitř hned 3 disky (3D, 2D a DVD verze). Tahle kombinace je v zahraniční poměrně obvyklá, u nás se ale často s kombem Blu-ray + DVD nesetkáváme. Možná je to přežitek, možná by se to mělo stát pravidlem. Sami rozhodněte.
Bonusově nabízí Jumper nějaké dvě hodiny zábavy, takže komu se film líbí, ten si může pochutnat i na omáčce okolo. Ve výsledku jde o nečekaně našlapaný disk, jehož precizní podání mu mohou závidět i mnohé nové filmy.
Jumper 3D, Obraz: 1080p, 1,78:1 (3D), 2,35:1 (2D), Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 599 Kč, Hodnocení disku: 90%
blu-ray-drobky-6-3d-hopsajici-jumper-zkorumpovany-russell-crowe-a-prochazka-za-borovicovy-haj-1
Za borovicovým hájem: Jsou filmy, které překvapí svým vývojem. Za borovicovým hájem rovnou šokuje. Snímek začne jako příběh zoufalého "čerstvého" otce (dítěti už pár let je, ale nevěděl o něm), který se v touze po zajištění rodiny vydá na dráhu lupiče. Vypadá to jako hlavní zápletka, od které se bude odvíjet zbytek příběhu. To se skutečně stane, ale stane se tak způsobem, který nemůžu pospat, aniž bych nespoilerovar. Spoilerem nicméně není, že namísto jednoho filmu divák dostane de facto tři, které jsou propojené. A ke smůle tvůrců není to propojení natolik zajímavé, aby snímek dokázal více zasáhnout a navíc kvalita postupně upadá. Pokud vás úvodní story namlsá, prostřední spíše zaujme a třetí rovnou uspí.
Celku přesto nelze upřít zajímavost a minimálně pro skvělé herce se vyplatí ho vidět. Jeho proměnlivá kvalita ho bohužel odsoudila k pozici "pouhé festivalovky" (do běžné kinodistribuce se v řadě zemí ani nepodíval) a Blu-ray proto nenabízí vyjma filmu nic jiného. Ani s trailerem nepočítejte.
Samotný snímek je každopádně ve výborné kvalitě a pokud něčím exceluje po celou dobu, je to prací kamery a pečlivě vybraným soundtrackem. Pro fanoušky Goslinga a Coopera je to de facto povinnost, je ale dobré se připravit na to, že vám oba dají něco úplně jiného, než na co jste zvyklí.
Za borovicovým hájem, Obraz: 1080p 2,40:1, Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč, Hodnocení disku: 60%
Oba Blu-ray filmy koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.