6 věcí, kterých jste si v Avengers nejspíše nevšimli

6 věcí, kterých jste si v Avengers nejspíše nevšimli

6. Bannerova smutná minulost

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli
Při výslechu Bruce alias Hulka se Banner nechá slyšet, že "někdy nedostane vše, co chce" a přitom lehce popostrčí dětskou postýlku. Whedon tuto narážku neplánoval, ale při natáčení si přistýlky všiml a do scény ji zařadil.
Jde o narážku na Bruceův strach z toho, že jeho vlastní dítě by bylo stejně "pokažené" jako on. Proto nikdy nepočal potomka a vždy ho to tížilo. Jde sice o hrozně krátkou momentku, ale i pouhá vteřina scény v sobě skrývala něco velkého.

5. Tajemní bratři

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli-2
Další z takových "mrkni a přijdeš o to" momentek je záběr na sál chvíli před tím, než Loki začne svoje vyjednávání. Můžeme si totiž všimnout dvou krkavců, sedících na sochách. Ti, kdo se vyžívají v norské mytologii, asi ví, o koho šlo, ale ostatním to osvětlím.
Jedná se o dva bratry, Hugina and Munina, kteří v Marvel vesmíru předávali informace o dění ze Země (a samozřejmě i odjinud) Odinovi, který tak nemusel odejít z Asgardu a přesto o všem věděl.

4. Galaga

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli-5
Jeden z největších smíchů filmu vyvolalo Starkovo: "Támhleten chlápek hraje Galaga. Myslel si, že to nevídíme, ale já si ho všiml." Následná minimalizace okna počítače a hra Galagy záchvat smíchu ještě dokořenila. 
Maličkostí ale je, že Marvel název firmy NAMCO upravilo na 'NAMECO', aby neplatilo více, než muselo. Zvuky hry navíc neodpovídají pohybům lodi na obrazovce.

3. GPS Bruce Bannera

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli-4
Ať už je moment, když Hulk přijede na rezavé motorce na závěrečnou bitku, jakkoli sympatický, tak jste se možná zastavili nad faktem, že přesně věděl, kde se všichni nacházejí.
Odpovědí je jeho GPSka, která byla nastavená na pohyb Teseractu, a ví tedy, že se nachází u Star Tower. 

2. Whedonovo zpívání

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli-1
Oplakávání Coulsonovi smrti je jednou z nejvážnějších věcí, které Marvel vyprodukoval, a to i když se jedná vlastně o pouhý monolog Nicka Furryho, kterému naslouchá Stark s Rogersem. 
Aby si byl jist, že scéna bude dostatečně silná a emotivní, Whedon zpíval při jejím natáčení, jelikož chtěl vědět, jak bude vypadat s hudebním doprovodem. I když prý žádný z jeho tónů nakonec ve snímku nezazněl, přesto je neskutečné, že Robertovi Downeymu Jr. a Chrisu Evansovi zůstaly na obličeji naprosto nehybné výrazy. 

1. Tenkrát v New Yorku

6-veci-kterych-jste-si-v-avengers-nejspise-nevsimli-7
Když se Iron Man a Loki setkají tváří v tvář ve špičce Star Tower, chtěl Whedon natočit scénu jako ze starého westernu, a proto se před našima očima neodehrává pouze souboj o největší charisma, ale jedná se též o souboj dvou pohledů. 
V jednu chvíli chtěl režisér použít i znělku z Tenkrát na Západě (1968), ale Silvestriho soundtrack nakonec zvítězil.