Ve Warner Bros. pracují na nové verzi klasického románu H.G. Wellse Ostrov dr. Moreau

Ve Warner Bros. pracují na nové verzi klasického románu H.G. Wellse Ostrov dr. Moreau
ve-warner-bros-pracuji-na-nove-verzi-klasickeho-romanu-hg-wellse-ostrov-dr-moreau
Ostrov dr. Moreau je jeden z mála filmů, který si ani postupem let nenašel své příznivce. Jde o snímek s legendárně napjatým natáčením – Marlon Brando se vyrovnával se sebevraždou své dcery, Val Kilmer s rozvodem a John Frankenheimer nastoupil do rozjetého vlaku (původní režisér Richard Stanley byl čtyři dny po startu natáčení studiem vyhozen). Kilmer měl tehdy navíc své arogantní období, takže se neučil scénář a působil na place dusno. Když natočil poslední záběr, Frankenheimer zavelel: „Střih. A teď toho bastarda dostaňte z mého placu!“. Jakoby se všechna negativní energie z natáčení promítla do filmu. Verze z roku 1996 udělala románu medvědí službu. Od té doby se Wellsova klasika stala jakýmsi strašákem.
Doba restartů ale dává druhé šance i těm nejzatracovanějším. A tak se díky studiu Warner Bros. vrátíme na ostrov dr. Moreau. Scénář píší Lee Shipman a Brian McGreevy, kteří nyní pracují na znovuzrození Zorra s Gaelem Garcíou Bernale v hlavní roli. Jinak na svém kontě nemají jiný filmový scénář.
A co vy a Ostrov dr. Moreau z roku 1996, jaké na něj máte vzpomínky? Podělte se, než dorazí do kin remake. Šance, že bude horší, je v tomhle případě skutečně minimální. I když... možná lepší nepodceňovat.