US tržby: Černá je pro diváky sexy, Jobs s tváří Ashtona Kutchera a Hit-Girl nikoli

US tržby: Černá je pro diváky sexy, Jobs s tváří Ashtona Kutchera a Hit-Girl nikoli
| 2013 - The Weinstein Company
A aby z The Butler nebyl hit, když snímek natočil Lee Daniels, režisér ceněných dramat Precious a Ples příšer. Pracující sluha si vedl v recenzích velmi slušně a úspěšně zamaskoval nedostatky scénáře výbornými herci, což snímku zajistilo za první víkend 25 milionů dolarů. Šlo o nejsilnější start a dostatečně uspokojivý pro producenty, které tahle hvězdně obsazená životopisná kapitola přišla na skromných 30 milionů. Na dvojce zůstala diváky vyhledávaná komedie Millerovi na tripu, která přisypala do kasičky dalších 17 milionů. Propad o pouhých 32% formuje trvalku. Millerovi míří na domácích tržbách ke stovce, což je Rkovou zábavu za 37 mega pohádková jízda.
Matt Damon
Elysium
Až na třetí místo ustoupila akční jednička z minula. Sci-fi Elysium bohužel potvrzuje nepříliš příznivé prognózy stanovené "jen" solidním debutem. Druhý víkend znamená pro novinku od režiséra District 9 propad o 54%, což je v řeči peněz 13 milionů a průběžný výdělek 55 mega. Je nad slunce jasnější, že v zámoří se rozpočet 115 milionů nezaplatí, ale možná se již brzy zalepí díry jinde. Celosvětově má totiž Elysium již natřídána 93 milionů a to v řadě míst ještě nestartovala. Za pár týdnů se možná dočkáme zelených čísel.
Jim Carrey
Kick-Ass 2
Až na čtyřce otevírá pokračování Kick-Ass 2. Důvody? Inu, v prvé řadě jsou tu výrazně horší recenze, než jakým se těšila jednička. Za druhé zřejmě nepomohlo to, že se Jim Carrey před nedávnem od filmu distancoval (šlo o nesouhlas s přemírou násilí, ale upřímně... co od takového filmu čekal?). Kvality druhého dílu u nás zatím posoudit nemůžeme, v zámoří snímek odsoudili ke 13 milionům za první tři dny promítání. Což je o šest míň, než kolik zvládla za první víkend jednička. Skromný rozpočet (28 milionů) se ale nepochybně několikrát vrátí. Fanoušků Hit-Girl je po celém světě dost.
Ashton Kutcher
jOBS
Na pětce tragická Letadla, na šestce ještě tragičtější (pokud vezmeme v potaz tržby vs. rozpočet) Percy Jackson: Moře nestvůr. Až na sedmém místě startuje životopisný snímek jOBS, který popisuje příběh... no, tohle asi víte. Od začátku jsme tušili, že angažování Ashtona Kutchera pro podobnou náročnou roli není úplně nejšťastnější tah. Fyzická podoba je jedna věc, schopnost věrohodně předvádět emoce druhá. A Kutcher bohužel zůstal jen u prvního, přičemž ho nepodpořil roztříštěný scénář a nudná režie. Výsledkem je navzdory zvučnému jménu a širokému nasazení pouhých 6.7 milionů. Studio nicméně tratit nebude, film je stál skromných 12 milionů.
Špionáž
Paranoia
O víkendu startoval i thriller Paranoia, v němž se sešli Harrison Ford, Gary Oldman a Liam Hemsworth. Snímek si vysloužil přímo odstrašující recenze, takže se ani nevešel do desítky (skončil až třináctý). A jde mimochodem (v rámci recenzí) o nejhůře hodnocený Fordův film vůbec. To nepotěší...
us-trzby-cerna-je-pro-divaky-sexy-jobs-s-tvari-ashtona-kutchera-a-hit-girl-nikoli-1
Žebříček TOP10 z Boxofficemojo.com
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.