Metro tři dny nepojede kvůli natáčení Hollywoodského bijáku

Metro tři dny nepojede kvůli natáčení Hollywoodského bijáku
Tom Hardy | Warner Bros.
Další "třešničkou na dortu" je fakt, že producentem natáčeného filmu je světoznámý Ridley Scott, který stojí za hity jako Vetřelec či Americký Gangster. Snímek, který toto zkomplikování pražské dopravy na tři dny způsobí, se jmenuje Child 44 a hrají v něm taková herecká esa jako charismatický Tom Hardy (Bane), půvabná Noomi Rapace (Dívka s dračím tetováním) nebo zkušený veterán Gary Oldman (80% všech excelentních záporáků Hollywoodu).
Tom Hardy
Tom Hardy | Warner Bros.
"Natáčet se bude od desáté hodiny večerní do osmi do rána z pátku na sobotu a stejně tak ze soboty na neděli. V tuto dobu bude vyloučen úsek metra Smíchovské nádraží - Florenc. Mezi 8:00 a 10:00 hodinou ranní bude metro projíždět stanicí Anděl," popisuje výluku mluvčí Dopravního podniku Petr Vorlíček. Omezeny budou tedy linky A a B. Náhradní dopravou budou noční a časně ranní tramvaje, které metro nahradí. "Budou označené X. Pojedou ze Smíchovského nádraží přes Karlovo náměstí, Václavské náměstí, Masarykovo nádraží Florenc až na Palmovku a zpět," říká Vorlíček.
Ztracené zisky Dopravního podniku podle všeho bohatě vynahradí samotné natáčení Child 44. Snad někdo z nás zahlédne nějakou tu filmovou hvězdu na vlastní oči. Pro mě osobně by to byla vskutku dostatečná náhrada.