Blýská se na lepší časy? Walt Disney a Ridley Scott hodlají v Česku utratit stamiliony dolarů.

Blýská se na lepší časy? Walt Disney a Ridley Scott hodlají v Česku utratit stamiliony dolarů.
Román Fallen u nás vyšel pod názvem Pád.
Situace se naštěstí začíná nepatrně zlepšovat. V letošním roce bylo pro filmové pobídky vyčleněno půl miliardy korun, loni to bylo "jen" 300 milionů. Princip pobídek spočívá v tom, že Stát vrátí zahraničnímu filmovému štábu 20 procent toho, co na českém území při natáčení prokazatelně utratí.
blyska-se-na-lepsi-casy-walt-disney-a-ridley-scott-hodlaji-v-cesku-utratit-stamiliony-dolaru-1
Hlavními hvězdami Child 44 jsou Noomi Rapace a Tom Hardy
Díky navýšení povídek se letos v Milovicích a dalších lokalitách v okolí Prahy natáčí snímek Child 44 režiséra Daniela Espinosa, na němž se jako producent podílí slavný Ridley Scott (Vetřelec, Gladiátor, Prometheus). "Dá práci 400 lidem na plný úvazek a kromě toho zaměstná další tři až pět tisíc lidí," uvedl Matthew Stillman s produkční společnosti Stillking Films. Za české služby a produkty mají filmaři v plánu utratit 550 milionů korun.
Ve snímku hrají Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman a Jason Clarke.
blyska-se-na-lepsi-casy-walt-disney-a-ridley-scott-hodlaji-v-cesku-utratit-stamiliony-dolaru
Román Fallen u nás vyšel pod názvem Pád.
V Česku by též letos na přelomu srpna a září mělo odstartovat natáčení gotické fantasy Fallen studia Walt Disney. Točit se bude v ateliérech Prague Studios a v klášterech v okolí Prahy. Za české výrobky a služby producenti plánují utratit skoro 190 milionů korun, další desítky milionů padnou na výplaty některých členů filmového štábu. Film vzniká na základě románu spisovatelky Lauren Kate, která svou zápletkou "zakázané lásky" vychází ze současné Twilight mánie.
Pokud vezmeme v potaz, že průměrná velká produkce spolkne na pobídkách 50 milionů korun, máme prostor pro pouhých deset zahraničních titulů ročně. Což pořád není úplně ideální stav. Situace se nicméně zlepšuje, tak doufejme, že tomu tak bude i nadále.