Blu-ray: Odveta vojáčků G.I. Joe přichází na pulty obchodů ve stylovém STEELBOOKu (recenze)

Blu-ray: Odveta vojáčků G.I. Joe přichází na pulty obchodů ve stylovém STEELBOOKu (recenze)
G.I. Joe: Odveta
Byung-hun Lee, Bruce Willis, Dwayne Johnson, Channing Tatum, Elodie Yung, Ray Stevenson, Adrianne Palicki
Pár správných chlapů v maskáčích prodělalo od minule hodně změn. Z původního týmu moc lidí nezůstalo, pozici lídra si urvala pochodující skála Dwayne Johnson, ubylo na sci-fi blbůstkách a namísto opulentní zábavy pro mladé a ještě mladší se druhý díl svým stylem plíživě vtírá milovníkům osmdesátkové akce, v níž se nešetřilo záporáky a kde hrdinové uměli cedit skrz své rty i ty nejotřepanější fráze. V rámci evolučního vývoje však padla krvavost, pro níž není v moderních kinech (až na čestné výjimky) v rámci žánru místo. Pocit poctivé ruční práce čeří až příliš hladce provedená choreografie bojových scén (režisér nezapře své kořeny ve filmech s hudební/taneční tematikou) a triky by snesly větší péči. Co nestíhá technika, to naštěstí dohání samotné nadšení. Scéna, v níž ninjové na lanech bojují na skalní římse, má do technické preciznosti daleko. Ale je to natolik cheesy nápad, že mu nelze nepodlehnout. Proč? Protože ninjové bojují na lanech na skále!
G.I. Joe: Odeta se pokouší najet na podobnou dálnici, jako série Rychle a zběsile. Chce být moderní, sexy, líbivá pro davy a současně dostatečně nadupaná, aby si k ní našli cestu i hardcore fandové žánru. Zatím se to úplně nepovedlo, rozhodně jsou ale plastoví vojáčci zase o kousek blíž Olympu.
Film si vedl v kinech více než slušně, takže jsme se i v našich končinách dočkali velmi solidně vybaveného a hlavně krásně zpracovaného Blu-ray vydání. První, co praští do očí, je krásný "Sin Cityovský" STEELBOOK. Pokud patříte mezi vášnivé sběratele, tomuhle kousku se neubráníte.
blu-ray-odveta-vojacku-gi-joe-prichazi-na-pulty-obchodu-ve-stylovem-steelbooku-recenze
Ale ono ostatně ani jinde není proč remcat. Film je ve výborné technické kvalitě, obraz i zvuk jsou na vysoké úrovni a dabing je sice příšerný, ale jeho zastáncům to bude jedno a odpůrci si ho stejně nikdy nepustí. V rámci bonusů si užijete sérii dokumentů přesahující jednu hodinu, několik vystřižených scén a česky neotitulkovaný audiokomentář režiséra.
Jednoduchými počty vám vyjde, že se tahle edice povedla a své místo si v poličce zaslouží. Sice vás vyjde o něco dráž díky 3D (existuje i levnější plastová verze jen s 2D), ale to je daň, se kterou je třeba předem počítat.
Hodnocení disku: 80%
Obraz: 1080p 2,40:1, Zvuk: Dolby TrueHD 7.1 anglicky, DD 5.1: česky, Běžná cena s DPH: Plastová verze 2D - 599 Kč, Plastová verze 3D - 699 Kč, STEELBOOK - 799 Kč
Blu-ray film G.I. Joe: Odveta koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.