Na obzoru: Nicolas Cage nahání na Aljašce sériového vraha Johna Cusacka

Na obzoru: Nicolas Cage nahání na Aljašce sériového vraha Johna Cusacka
Snímek vychází ze skutečných událostí a vypráví příběh sériového vraha Roberta Hansena. Hansen zaměstnával policejní složky na Aljašce počátkem osmdesátek let a volil metodu, která se ve filmu rozhodně neztratí: unesl ženu, znásilnil ji a poté pustil na svobodu v divočině, aby ji zabil jako lovnou zvěř. Policie mu nedokázala prokázat všechny oběti, spekuluje se ale o dvaceti ženách, přičemž snímek bude vyprávět o jedné, které se podařilo utéct. Ta následně Hansena identifikovala, přičemž zápletka filmu se bude držet toho, že policii dívka úplně nevěří, protože má "méně počestnou" práci.
Nick Cage se ve filmu ujal vyšetřujícího policejního psa, do role Hansea se odvážně pustil John Cusack a v roli striptérky se můžeme těšit na bývalou hvězdu disneyho pořadů Vanessa Hudgens. Samotný příběh v rámci traileru připomíná výbornou detektivku Insomnia Christophera Nolana, v níž naháněl v aljašské pustině znavený Al Pacino vraždícího Robina Williamse.
John Cusack, Nicolas Cage
The Frozen Ground zatím nemá českého distributora. Domácí pobočky zřejmě vyčkávají, jak si film povede v zahraničí. U Nicka jeden nikdy neví.
Víte že...
... u soudu se Hansen přiznal ke čtyřem vraždám? Bylo mu jich však prokázáno až 17. Byl odsouzen k trestu odnětí svobody ve výši 461 let.