Tržby v českých kinech: Wolverine zaútočil. A rovnou na první místo!

Tržby v českých kinech: Wolverine zaútočil. A rovnou na první místo!
Hugh Jackman s přerostlými kotletami zařídil nejnovějšímu Wolverinovi tržby v rozsahu 3.3 milionů korun. Snímek Jamese Mangolda, který má za sebou pár dobrým filmů, ale žádnou zkušenost s adaptací komiksu, oslovil o uplynuvším víkendu 22 tisíc fanoušků.
Hugh Jackman
Wolverine (2013)
Je to klišé, není to klišé, majitelé klimatizovaných kin mohli o parném víkendu vydělat právě na vzduchotechnice. Lidé dali přednost vodě, případně stinnému domovu. Wolverine to sice "vyhrál", ale jak ho tak známe, křičí nespokojeně dál. A "ve světě" to není o nic lepší.
Já, padouch 2
Minule řádil na vrcholu, tentokrát se musí spokojit s druhým místem. O kom je řeč? O animovaném "hrdinovi" z komedie Já, padouch 2. Snímek o víkendu utržil necelé 2 miliony korun. Přišlo na něj téměř 13.5 tisíce diváků, což není vůbec zlé. Suma sumárum, za čtyři víkendy film vydělal téměř 23 miliony korun, zaujal přes 163 tisíc diváků. To je průměr přes 40 tisíc za týden, skoro 6 tisíc za den... A tak dále. Žádná ostuda.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Karel Heřmánek
| BontonFilm
Třetí příčka na žebříčku tržeb patří tuzemskému snímku, novince Alice Nellis Revival. Hudební komedie s hvězdným hereckým obsazením utržila o víkendu 1.6 milionu korun, na film se přišlo pobavit 16 tisíc diváků. Propad o téměř 30 procent, to se od snímku, který byl do kin nasazen teprve nedávno, nečekalo. Celkově se nicméně o víkendu na filmy nikdo nehrnul, takže to nezpůsobily jiné preference. Režisérka Nellis poněkud vybočila z kruhu melodramatických autorských snímků, na zhodnocení toho, o jaký krok šlo, si budeme muset ještě chvíli počkat.
Lili Taylor
Poslední dobou se to potvrzuje čím dál častěji, nejvěrnější jsou fanoušci hororového žánru. A není to způsobeno jen tím, že perly aby jeden v ranku atmosférických lekaček pohledal. Nejnovější přírůstek, snímek V zajetí démonů, nejenže o premiérovém víkendu vydělal 1.3 milionu korun a přitáhl do kin necelých 10 tisíc fanoušků žánru, ale navíc je i "objektivně kvalitní". A byl nasazen jen do 29 tuzemských kinosálů. Když navíc vezmeme v potaz, že horory/thrillery jsou méně finančně náročné na výrobu, nabízí se jedna z cest, jak zaujmout a navíc i trochu vydělat. Tedy ne u nás doma, ale ve světě.
Univerzita pro příšerky
I páté místo se počítá. Univerzita pro příšerky (2013) nevydělala o šestém víkendu ani milion (935 tisíc korun na tržbách zaplatilo 7 tisíc diváků), ale to vůbec nevadí. Já, padouch 2 Příšerky hravě předežene, animované potvory studií Disney/Pixar se nicméně mohou pochlubit tím, že zaujaly více diváků a vydělaly svým tvůrcům více než třebas takový Velký Gatsby (2013). A ten měl nemalou reklamu a megastar v hlavní roli.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.