Česká televize začala natáčet seriál První republika

Česká televize začala natáčet seriál První republika
| Česká televize
„Ambicí seriálu První republika je ukázat rozvoj svobodného Československa po první světové válce v kontextu českých i evropských dějin," říká ředitel programu České televize Milan Fridrich a dodává. „Seriál bude sledovat období a atmosféru od roku 1918 do roku 1945, a to skrze konkrétní osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do pražského Podolí.“
První republika
| Česká televize
Už první natáčecí den v obci Břvany u Slaného, která si zahrála francouzský Terron během bitvy z roku 1918, ukázal, že bude První republika bohatým výpravným seriálem. „Bude to krásný a vizuálně atraktivní seriál, ve kterém se diváci mohou těšit na napínavou rodinnou ságu s tajemnou zápletkou vraždy, která se stala před začátkem děje seriálu,“ prozrazuje producent Filip Bobiňski, podle kterého půjde o zábavný seriál pro celou rodinu. „V období tehdejšího budování nového státu navíc nacházíme mnoho podobných lidských příběhů jako po roce 1989 i v současnosti, a také společenské události, které sami známe, jako například ekonomickou krizi, takže věříme, že divákům budou seriál i osudy postav blízké,“ říká Bobiňski.
První republika
| Česká televize
Autoři seriálu, který Česká televize natáčí v koprodukci se skupinou Dramedy Productions, již prozradili i první herecká jména, která se v První republice objeví: Jan Vlasák, Markéta Plánková, Pavel Kříž, Jiří Vyorálek nebo Michaela Maurerová. Vedle českých herců se do natáčení zapojí také jejich slovenští kolegové Zdena Studenková a na Slovensku velice populární Ján Koleník. Autory konceptu jsou producent Filip Bobiňski a scenárista Jan Gardner.