30. týden-kinopremiéry: Další komiksový hrdina, povedený strašák, dvě zabíječky a tango

30. týden-kinopremiéry: Další komiksový hrdina, povedený strašák, dvě zabíječky a tango
Wolverine (2013)
Komiksový hrdina Wolverine je zpátky. Představitelem nejslavnějšího hrdiny ze ságy X-Menů je stále Hugh Jackman, režisérem novinky se stal James Mangold. Autor úspěšných snímků Walk the Line (2005) nebo 3:10 Vlak do Yumy (2007) se pustil do režírování akčního fantasy filmu s komiksovým podhoubím.
Hugh Jackman
Wolverine (2013)
Všechno jede tak na půl plynu. První půlce vládnou zdlouhavé rozhovory a psychologie postav. V té druhé dojde na akci, krev, no  prostě hotová jatka. Ale chybí tomu šmrnc, neboť byl film natáčen s ohledem na nižší rating, tak, aby na něj mohla vyrazit "celá rodina". Wolverinovi dáváme 50%, recenze si přečtěte zde.
Lili Taylor
Do kin míří další hrůzostrašný film natočený podle zaručeně skutečných událostí, jehož příběh by se dal popsat asi takto: „Rodina si koupila dům, ve kterém straší.“ Ne ne ne, vůbec se nemusíte bát. V případě novinky V zajetí démonů, kterou režíroval James Wan (mimo jiné autor úspěšné hororové série Saw), jde o jeden z nejpovedenějších žánrových snímků za dlouhé roky. Paranormal Activity hadr. Tohle dílo má totiž mnohem blíž ke klasickému Vymítači ďábla (1973). V zajetí démonů hodnotíme 90%, recenze najdete zde.
Violet & Daisy
Do kin můžete dále vyrazit na akční road movie Violet & Daisy (2011), který k nám míří až po dvou letech od premiéry. Dvě svérázné, sebejisté vražedkyně na cestách potkají takového zvláštního muže. A jistota je tatam. Recenze netradiční směsice dramatu, akce, komedie a thrilleru si přečtete zde
Tango libre
No a na závěr představujeme drama z vězeňského prostředí Tango libre (2012). Chcete vědět, co se stane, když se vězeňský dozorce na jednom tanečním kurzu zakouká do manželky jednoho z vězňů? Potom si na film zajděte do kina.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.